Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η γενική γραμματέας και λογοτέχνιδα Μπέττυ Μαγρίζου διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την καλλιτεχνική παρουσία της κοινότητας στο φετινό φεστιβάλ.

Τις θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο Νίκος Πασχαλούδης προς την διοίκηση της Ισραηλιτικής κοινότητας για την εποικοδομητική συνεργασία, ενημέρωσε επίσης ότι υπάρχει σχεδιασμός για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος στην Λάρισα το δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Για την παρουσίαση έχει ενημερωθεί η διευθύντρια του Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη και ζήτησε από την διευθύντρια της κοινότητας Αλίνα Μωυσή να οριστικοποιήσει την ημερομηνία.

Στο τέλος οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Οι Λαρισαίοι πρόσφεραν αντίγραφο από κιονίσκο γκριζωτού μαρμάρου από το διαχρονικό μουσείο Λάρισας με την επιγραφή Αλεξάνδρου σχολαστικού προστάτου με το εβραϊκό σύμβολο της μενορά (επτάφωτη λυχνία) 4-6ος , προσέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας, ενώ από την αντιπροσωπεία των επισκεπτών, τα λευκώματα των σαράντα χρόνων Φεστιβάλ Ολύμπου και το αντίστοιχο από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο.