Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ υποδέχεται τις προτάσεις των δημοτών

Προτείνουμε:

Αρχιτεκτονική παρέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια της πόλης, ώστε να αποκτήσει χρώμα και ταυτότητα το κέντρο της Κατερίνης. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν ύστερα από διαβούλευση του δήμου με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, με βάση μελέτη που θα εκπονήσει ο δήμος. Η ένταξη των αλλαγών αυτών σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης παρέχει εγγυήσεις υλοποίησης τους.

-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και κοίτη ποταμού Πέλεκα σημεία αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Προτείνουμε ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση και την ανάδειξη τους. Τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας είναι ο φυσικός μας πλούτος. Του δίνουμε πνοή, το αναβαθμίζουμε, το μετατρέπουμε σε σημείο συνάντησης και αναψυχής για όλους τους δημότες.

-Η τοπική λαϊκή αγορά προϊόντων πρέπει να αναβαθμιστεί. Προτείνουμε την κατασκευή σύγχρονου μόνιμου στεγασμένου χώρου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα παρέχει ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

-Προτείνουμε τη δημιουργία ανοιχτών φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης για τη στάθμευση των οχημάτων, τουριστικών λεωφορείων κ.α. Ταυτόχρονη μεταφορά των επιβατών από τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο, με φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα μεταφοράς, πχ. ποδήλατα ή mini bus.

*Ο σύνδεσμος για να καταθέσετε τις προτάσεις σας είναι στην ιστοσελίδα https://koukodimos.gr/

στην ενότητα «Θέλουμε τη γνώμη σου» https://koukodimos.gr/protaseis/