Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εκκίνηση στη… διαβούλευση

Δεν είναι «σύνθημα», είναι δέσμευση!site-protaseis-ekkinisi

H «Εκκίνηση» ανοίγει τη διαβούλευση με τους δημότες, καταρτίζει το πρόγραμμα της και καταθέτει τις προτάσεις της, ζητώντας τη δική σας γνώμη. Στόχος να συζητήσουμε, να ανταλλάξει απόψεις, να κάνει μια νέα αρχή. 

Οι προτάσεις της, όπως διευκρινίζεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα θα αφορούν όλους τους άξονες και τους τομείς ενδιαφέροντος όπως θέματα καθημερινότητας, υγεία-πρόνοια, αθλητισμό, πολιτισμό, θέματα νεολαίας, παιδείας, αγροτικής ανάπτυξης, τουρισμού, την πόλη και τις δημοτικές μας κοινότητες.

Η Εκκίνηση, καλεί τους δημότες, επιλέγοντας το  σύνδεσμο https://koukodimos.gr/protaseis/ να καταθέσουν την άποψή τους για τις πρώτες τέσσερις προτάσεις της Εκκίνησης:

 

Οι προς διαβούλευση προτάσεις της Εκκίνησης, είναι:

-Προτείνουμε Αρχιτεκτονική παρέμβαση στα υφιστάμενα κτίρια της πόλης, ώστε να αποκτήσει χρώμα και ταυτότητα το κέντρο της Κατερίνης. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν ύστερα από διαβούλευση του δήμου με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων,  με βάση μελέτη που θα εκπονήσει ο δήμος. Η ένταξη των αλλαγών αυτών σε ευρωπαϊκά προγράμματα  χρηματοδότησης παρέχει εγγυήσεις υλοποίησης τους.

-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας και κοίτη ποταμού Πέλεκα σημεία αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης. Προτείνουμε ήπιες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση και την ανάδειξη τους. Τοποθετούμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας είναι ο φυσικός μας πλούτος. Του δίνουμε πνοή, το αναβαθμίζουμε, το μετατρέπουμε σε σημείο συνάντησης και αναψυχής για όλους τους δημότες.

-Η τοπική λαϊκή αγορά προϊόντων πρέπει να αναβαθμιστεί. Προτείνουμε  την κατασκευή  σύγχρονου μόνιμου στεγασμένου χώρου  που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές και θα παρέχει ασφάλεια και συνθήκες υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

-Προτείνουμε τη δημιουργία ανοιχτών φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης για τη στάθμευση των οχημάτων, τουριστικών λεωφορείων κ.α. Ταυτόχρονη μεταφορά των επιβατών από τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο, με φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα μεταφοράς, πχ. ποδήλατα ή mini bus.

Να σημειωθεί ότι η κατάθεση προτάσεων γίνεται στην ιστοσελίδα https://koukodimos.gr/  και στην ενότητα «Θέλουμε τη γνώμη σου» https://koukodimos.gr/protaseis/