Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Θα χτυπήσετε τις καμπάνες ή θα κάνετε ότι δεν βλέπετε;»

Τ.Ε. ΚΚΕ Πιερίας

c9ee1ec9-50451950_402299460516135_7007242167080976384_n-777x437

Ο εχθρός είναι «εντός των πυλών» και δίπλα μας, στο Λιτόχωρο

 

Το φωνάξαμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας. Το πρόβλημα του ονόματος με την FYROM δεν είναι το κύριο. Αυτό που μετραει είναι η επέμβαση των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή των Βαλκανίων ώστε να προωθήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μαζί και των ελληνικών, σε βάρος των λαών της περιοχής.

 

Το απέδειξε η διάλυση ενός κράτους το 1999, της Γιουγκοσλαβίας, με πόλεμο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το αποδεικνύει και η συμφωνία των Πρεσπων, που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  στο άρθρο 2.

«Το Πρώτο Μέρος (σ.σ. Ελλάδα) συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή την ένταξη του Δεύτερου Μέρους.

α) Το Δεύτερο Μέρος (FYROM) θα επιδιώξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υπό το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1 της παρούσας Συμφωνίας. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα λάβει χώρα υπό το ίδιο όνομα και ορολογίες.»

Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν πως δεν βλέπουν την παρουσία του Αμερικανικού παράγοντα ενώ δεν αμφισβητούν την παραμονή της χωράς στο ΝΑΤΟ ούτε την ένταξη της FYROM, αρκεί να μην ονομαστεί Β. Μακεδονία.

Όμως ο πατριωτισμός του καθενός κρίνεται στα δύσκολα όχι στα εύκολα.

Τρίβουν τα χέρια τους οι Αμερικανοί όταν βλέπουν ότι ενοχοποιούνται γειτονικοί λαοί και αναζωπυρώνονται εθνικισμοί και κάλπικοι πατριωτισμοί, τα εργαλεία δηλαδή που προωθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης ενώ οι ίδιοι μένουν στο απυρόβλητο.

Η είδηση που αφορά την Πιερία μας θυμίζει μαύρες εποχές που ζήσαμε.

Το 1999 οι δολοφόνοι του Σέρβικου λαού έκαναν απόβαση στο Λιτόχωρο και ζητούσαν λιμάνι κάτω από τον Όλυμπο.

Σήμερα επανέρχονται και μετατρέπουν τον Όλυμπο σε ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» όπου το ΝΑΤΟ και ο Αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιήσουν ελληνικό έδαφος για να προετοιμάσουν τις δολοφονικές τους επεμβάσεις.

Αντί να ντρέπονται που μετατρέπουν τις ένοπλες δυνάμεις από υπερασπιστή της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και του λαού σε παράρτημα του Αμερικανικού στρατού, περηφανεύονται για την ελληνική φιλοξενία (υποτέλεια).

«Τα ελληνικά πληρώματα και οι τεχνικοί εδάφους ανέλαβαν την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων» λέει η είδηση.

Κανονικοί λαντζιέρηδες δηλαδή.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Να φύγουν τώρα οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες από το Λιτόχωρο και να μην ξανάρθουν.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας και κάθε μαζικό φορέα να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου φέρνει και εκπαιδεύει τους φονιάδες δίπλα από τα σπίτια μας, και να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωσή του στις επικίνδυνες εξελίξεις.