Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Δεν διεκδικώ στήριξη ή χρίσμα παρατάξεων»

 

Ο Γ. Νταντάμης, απαντά στην «ΑΥΓΗ» και την υποχρεώνει σε… διόρθωσηΓ.Δ.ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ

 

Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» (εντύπου που απηχεί πλήρως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ) όπου παρουσίαζε τον Γιώργο Νταντάμη και τον συνδυασμό του, να πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση του κ. Νταντάμη ήταν άμεση, ζητώντας από την εφημερίδα και τους συνεργάτες της, να αποκαταστήσουν την αλήθεια, θυμίζοντας ότι ο συνδυασμός του είναι «ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πολυσυλλεκτικός» Συγκεκριμένα στην επιστολή προς την εφημερίδα ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με την «Ανανέωση Τώρα», ανάφερε χαρακτηριστικά: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης των αναγνωστών σας, αναφορικά με το δημοσίευμά σας στις 2 Ιανουαρίου με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου», όπου συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους «νέους επικεφαλής που έχουν εκλέξει οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ», θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής: -Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για τον Δήμο Κατερίνης δεν διεκδικώ τη στήριξη ή το χρίσμα παρατάξεων. Επιθυμώ όμως το σεβασμό όλων των κομμάτων και παρατάξεων γιατί είμαστε εκφραστές του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας. -Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πολυσυλλεκτικός. Όπως ανέφερα και στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 14 Μαρτίου του 2018, για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου: «Ο Δημοτικός συνδυασμός του οποίου θα ηγηθώ στις επόμενες εκλογές μπορεί να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, δεν είναι όμως «άχρωμος» και απολίτικος. Συγκροτείται από προσωπικότητες με ιδιαίτερες επιδόσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνική δράση, στους εργασιακούς χώρους, στις επιχειρήσεις, στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα». -Είμαστε ένας συνδυασμός νίκης που έχει υποψηφιότητες από διάφορα κόμματα, επαγγέλματα και πολιτισμικές καταβολές. Αποτελούμε μια δυναμική ομάδα που έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να συνθέτει απόψεις και να συνεργάζεται με στόχο να πετύχει την ΑΝΑΝΕΩΣΗ στον Δήμο Κατερίνης. Παρακαλώ να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση της ανακριβούς αυτής είδησης με τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής στο έντυπο και ηλεκτρονικό σας μέσο.»

Η διόρθωση της «Αυγής» Τελικά η Αυγή (ηλεκτρονικά τουλάχιστον) υποχρεώθηκε να «διορθώσει» το ρεπορτάζ της, σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Νταντάμη, αναφέροντας «λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή για διόρθωση ρεπορτάζ της εφημερίδας μας» και δημοσιεύοντας αυτούσια την επιστολή του επικεφαλής του Συνδυσμού «Ανανέωση Τώρα», αυτούσια (και χωρίς άλλο σχόλιο)