Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Παιδική χαρά να την… χαίρεσαι!

Λεπτοκαρυά1

 

 

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση των παλαιών παιδικών χαρών στο Δήμο Δίου Ολύμπου. Οι παιδικές χαρές του Δήμου είχαν «κλείσει» αφού δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που θέτει ο νόμος.

 

Οι νέες παιδικές χαρές, που σταδιακά θα παραδίδονται το επόμενο διάστημα, κατασκευάζονται με τις σύγχρονες προδιαγραφές, διαθέτουν σύγχρονα, ασφαλή και πιστοποιημένα παιχνίδια, ενώ ο περιβάλλον χωρος τους, πληρεί όλες τις προδιαγραφές του νόμου

Μετά την παιδική χαρά του Πάρκου Λιτοχώρου, παραδόθηκε σε χρήση η παιδική χαρά στην Πλατεία της Λεπτοκαρυάς, η οποία αμέσως γέμισε από παιδιά.

Επίσης, ξεκίνησε η κατασκευή της παιδικής χαράς στην Πλατεία Χοροστασίου Λιτοχώρου με ίδια κεφάλαια, όπως και οι προηγούμενες.

Θα ακολουθήσει η κατασκευή ακόμη δεκατεσσάρων παιδικών χαρών στους οικισμούς του Δήμου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», από το οποίο ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί με 203.000 ευρώ.

«Έτσι, με αμείωτο ενδιαφέρον, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η δημοτική αρχή, συνεχίζουν τον εκσυγχρονισμό των οικισμών του Δήμου, αποσκοπώντας στη βελτίωση των παροχών κοινής χρήσης που από μακράν είχαν εγκαταλειφθεί», καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του δήμου.