Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις

Σαν έτοιμος από καιρό

 

 

Με φιλοδοξία να αλλάξει την πόλη και όχι απλά να τη διοικήσει, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, ο Κώστας Κουκοδήμος

 

Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στο πολυπληθές κοινό που κατέκλεισε το βράδυ της Παρασκευής το Συνεδριακό Κέντρο, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Κουκοδήμου για το Δήμο Κατερίνης. Μετά από 11 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας ο Ολυμπιονίκης αθλητής, ανακοίνωσε το… άλμα για την Κατερίνη!

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας στο ακροατήριό του τη «μισή» κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αλλά και τις θερμές ευχές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Αντώνη Σαμαρά, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, δηλώνοντας υπερήφανος για την κομματική του ταυτότητα, αλλά και για την παράταξη που τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της.

«Σήμερα είναι για μένα μια ακόμη σημαντική ημέρα, γιατί νοιώθω έτοιμος και δυνατός να κάνω ένα ακόμη βήμα μπροστά» είπε ξεκινώντας την ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας από τις πρώτες γραμμές ότι το «βήμα μπροστά» σχετίζεται με τον Μητροπολιτικό δήμο Κατερίνης, ο οποίος οφείλει (όπως είπε) να δώσει τον βηματισμό ανάπτυξης σε όλη την Πιερία.

Ο κ. Κουκοδήμος, τόνισε ότι η προσπάθειά του και η πρόταση που καταθέτει στους συνδημότες του, είναι  «ένας δήμος ισχυρός, ορατός, που θα αποκτήσει επιτέλους ταυτότητα.  Ένας δήμος «πιλότος», οδηγός και πρωτοπόρος, ένας δήμος που θα αφήνει στίγμα και θα δημιουργεί, θα συνθέτει, θα παράγει, θα «φωτίσει» όλη την Πιερία. Ένας δήμος Κατερίνης ανθρώπινος, για εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα Άτομα με Αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά.

Ένας δήμος Κατερίνης πιο όμορφος, με αισθητική, με παρεμβάσεις που δεν θα προσβάλλουν την εικόνα του και θα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα του.

Ένας δήμος, πόλος έλξης για τον τουρισμό και όχι «άβουλος» διαχειριστής.Ένας δήμος που θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, αλλά πρωτίστως θα σέβεται τον πεζό, τον ηλικιωμένο, τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας και δεν θα τους βάζει κι άλλα εμπόδια και το πιο σημαντικό ένας δήμος που θα αποδεικνύει κάθε μέρα πως σέβεται το δημότη, δεν του βάζει εμπόδια και δεν τον υποτιμά.

Στη συνέχεια, έδωσε το στίγμα της προεκλογικής του τακτικής υπογραμμίζοντας πως δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ανέξοδης κριτικής ή της στείρας αντιπαράθεσης. Όπως διαβεβαίωσε, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του, θα ακολουθήσουν σε παιχνίδια πόλωσης και σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, όσες προκλήσεις κι αν δεχθούν.

«Για εμένα προσωπικά και για όσους στελεχώσουν αυτό το ψηφοδέλτιο, η πρόκληση είναι η Κατερίνη και όχι τα πρόσωπα», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τονίζοντας ότι για τον ίδιο προέχουν οι προτάσεις (και όχι ο μονόλογος), η συνεργασία (και όχι η αντιπαράθεση) «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να πω πως η δική μας προσπάθεια έρχεται να συνθέσει, να δημιουργήσει, να προσφέρει και όχι να διαχειριστεί ή να διοικήσει απλά. Στόχος μας, να ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν. Και η αλήθεια είναι ότι μας ενοχλούν πολλά! Και για όλα αυτά θα ανοίξουμε επιτέλους το δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες!»

Ο Κώστας Κουκοδήμος, έδωσε και ένα (πρώτο) στίγμα των προτεραιοτήτων του, όσον αφορά την ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κατερίνης. «Φυσικά και θέλουμε νέες πλατείες και πεζοδρόμια αλλά πρώτα απαιτούμε να υπάρχει νερό σε κάθε χωριό.

Θέλουμε να περηφανευόμαστε για την ακτογραμμή μας, αλλά πρώτα θέλουμε η Παραλία και η Ολυμπιακή Ακτή να μην πνίγονται σε κάθε νεροποντή.

Θέλουμε τους εθελοντές. Όχι μόνο όταν τους  χρειαζόμαστε αλλά συνέχεια, γιατί η δύναμη τους είναι δύναμη για κάθε δήμο, για κάθε κοινωνία.

Θέλουμε συνολικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάδειξη και προβολή των ακτών της Κατερίνης

Θέλουμε σχέδιο για την υποστήριξη του εξαιρετικού χειμερινού προορισμού στο Ελατοχώρι.

Θέλουμε να ξανανοίξουμε το πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και να το κάνουμε κέντρο αναφοράς όπως ο Άγιος Νικόλαος στη Νάουσα».

Ξεκάθαρος όμως ήταν και για το τι «δεν θέλουμε» για την πόλη, «στηλιτεύοντας» συμπεριφορές και πρακτικές που πλήγωσαν τους δημότες. «Δεν θέλουμε  δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης του ενός ανθρώπου. Δεν θέλουμε να περιμένει ο δημότης στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου για να διεκπεραιώσει τα αυτονόητα. Δεν θέλουμε να  κάνει υπόκλιση σε κανένα γραμματέα για να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Δεν θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο άβουλο, άτολμο και κυρίως άφωνο», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων.

Ο κ. Κουκοδήμος, δεν παρέλειψε να «αγγίξει» και θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία που εν τέλει «αγνοήθηκε» από τη διοίκηση αποφασίζοντας το δικό της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την απόφαση ενοικίασης χώρους στο δάσος των Πιερίων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. «Δεν θέλουμε δημοτικό συμβούλιο», είπε «που θα παίρνει αποφάσεις κλείνοντας τα αυτιά του στην κοινωνία, όπως στην υπόθεση των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη ή στην περίπτωση του Πέλεκα ή τον ΣΜΑ στη Γανόχωρα ή στο ΧΥΤΑ ή τον Βιολογικό ή τα πεζοδρόμια στα αστικά ή την πλατεία Δημοκρατίας που προέβλεπε τη δημιουργία τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, αλλά έγινε βιαστικά για να έχει προεκλογικό αφήγημα.