Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Ένας θεσμός που «ανοίγει» στο ευρύ κοινό

«Η ανεύρεση της ύδραυλης και μίας παράστασης ενός άλλου μουσικού οργάνου, της αύλας, επιβεβαιώνει τη σύνδεση του «μουσικού» τόπου που βρισκόμαστε, με τους μύθους του Ορφέα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία παρακολουθήσει  ένα βίντεο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών όπου παρουσιάζεται η χρήση ενός πιστού αντίγραφου του αρχαίου οργάνου με τη συνοδεία του τενόρου Σπύρου Σακκά.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο καθηγητής αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των συνεργατών του στην ανεύρεση και συντήρηση του σπανιότατου αυτού ευρήματος. Όπως είπε την ανασκαφή επόπτευε η συνεργάτης του αρχαιολόγος Ελένη Μπενάκη η οποία ανέσκαψε και την έπαυλη του Διονύσου. Το επίπονο έργο της συντήρησης το εξετέλεσαν με εξαιρετική επιτυχία, όπως σημείωσε ο κ. Παντερμαλής, οι συντηρήτριες Σωτηρία Καραβία και Μαρίλη Ευαγγέλου από το Δίον ενώ τα σχέδια για να γίνει το αντίγραφο των Δελφών ανήκουν στους αρχιτέκτονες Γιάννη Ορκόπουλο και Αγγελική Πάλλη. «Με την ευκαιρία τη σημερινής παρουσίασης τους ευχαριστώ και πάλι» κατέληξε ο  Δημήτρης Παντερμαλής.