Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τις πήρε και τις… σήκωσε!

Απομακρύνθηκαν «μόνιμες» ομπρέλες παραθεριστών από ακτές της νότιας Πιερίας1

 

 

 

Επιχείρηση «ξήλωμα – απομάκρυνση παράνομων εγκαταστάσεων παραλίας» οργανώθηκε από τον Δήμο Δίου Ολύμπου, στην Παραλία Παντελεήμονα, με τη συνδρομή και της Αστυνομίας.

 

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (και σε περίοδο, όπου επισκέπτες συρρέουν μαζικά στις ακτές της Πιερίας), δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κώστα Δημόπουλο, να ξεκινήσει η απομάκρυνση ομπρελών από τις ακτές της περιοχής. Οι ομπρέλες είχαν τοποθετηθεί (ακόμη και με τσιμέντο) από παραθεριστές της περιοχής, στην προσπάθειά τους να «εξασφαλίσουν» μια καλή και μόνιμη θέση στην παραλία. Η επιχείρηση έγινε μετά από οδηγίες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και με την συνδρομή… εκσκαφέα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, «κάθε καλοκαίρι αδαείς παραθεριστές στήνουν μόνιμα ομπρέλες, κατασκευασμένες πάνω σε βάσεις από σκυρόδεμα ή μέταλλο, οικειοποιούμενοι καταχρηστικά την ακτή, εμποδίζοντας τους ημερήσιους επισκέπτες να την απολαύσουν.

Οι παραλίες ανήκουν σε όλους. Απαγορεύεται σε κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού, που δεν έχει παραχωρηθεί νόμιμα για απλή χρήση, οποιαδήποτε παρέμβαση με κατασκευές μόνιμου ή ημιμόνιμου χαρακτήρα, η οποία εμποδίζει την ελεύθερη χρήση της ακτής από τους πολίτες.»

Την αποξήλωση των κατασκευών επέβλεψε ο ίδιος ο δήμαρχος, με στόχο να περάσει το μήνυμα, της αρχής του τέλους της ανομίας! «Όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, και να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να περιορίζουμε την ελευθερία στην πρόσβαση και τη χρήση των ακτών. Η επιχείρηση θα επαναληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ οι παραβάτες θα παραπέμπονται στην Εισαγγελική Αρχή Κατερίνης», καταλήγει η ανακοίνωση