Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δίκτυο δράσης για ένταξη προσφύγων

Στις εργασίες της διακρατικής συνάντησης εκτός από τον Δήμο Κατερίνης συμμετείχαν 19 εκπρόσωποι της ANCI ABRUZZO (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας ABRUZZO Ιταλίας), του Δήμου του Wattrelos (Γαλλία), των Δήμων  Gornja Rijeka και Breznicki Hum (Κροατία), του Δήμου  Δυρραχίου (Αλβανία), καθώς και φορέων υποστήριξης (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, ΜΚΟ) από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Αλβανία.

Παρόντες από τον Δήμο Κατερίνης ήταν επίσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, τα μέλη της ομάδας έργου του REACT Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, η κα Δήμητρα Περδίκη κ.α. υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στις εργασίες έλαβαν μέρος, εκπρόσωποι των μελών της  διευρυμένης Τοπικής Ομάδας του REACT και συγκεκριμένα ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΠΕΡΙΧΩΡΗΣΙΣ», η ΜΚΟ ADRA DEUTCHLAND, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σέρβικου συμπληρωματικού Σχολείου «Άγιος Σάββας», οι Πολιτικές νεολαίες των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας κ.α.