Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η εικόνα δεν τιμά κανέναν…

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γ. Κυριακίδη για το Β’ ΚοιμητήριοDSC_0121

«Πότε επιτέλους θα εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη» που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα υποδομών στο Β’ Κοιμητήριο, ήταν το ερώτημα που κατέθεσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης.

 

Τους τελευταίους μήνες ήμαστε όλοι μάρτυρες της απίστευτης κατάστασης που επικρατεί στο Β` Κοιμητήριο (Αγ. Λαζάρου) της πόλης μας, αναφέρει ο κ. Κυριακίδης.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο, κάνει λόγο για «λάσπες παντού για όσο διάστημα έβρεχε, πλημυρισμένη η είσοδος, χώμα και χαλίκια, ακόμη και πάνω στα μνήματα. Σκουπίδια πεταμένα παντού, παρατημένες οι εγκαταστάσεις και ο μοναδικός ασφαλτοστρωμένος κεντρικός δρόμος γεμάτος πλέον λακκούβες και χαλίκια.» Αποκορύφωμα της κακής κατάστασης που βιώνουν οι συνδημότες μας που επισκέπτονται το χώρο, υποστηρίζει ο κ. Κυριακίδης, το «άπλετο σκοτάδι» που επικρατούσε το βράδυ του Σαββάτου μετά την Ανάσταση. «Οι επισκέπτες αναγκάζονταν να ανάψουν τα καντήλια στα μνήματα των συγγενών τους με το φως των προβολέων των αυτοκινήτων τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ρωτά τη δημοτική αρχή «τι σκοπεύει να κάνει, ώστε να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Θα εκπονηθεί επιτέλους μία ολοκληρωμένη μελέτη που θα προβλέπει την συνολική απορροή των όμβριων υδάτων, την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου, την αποκατάσταση όλων των δρόμων και περασμάτων με ασφαλτικά και επιτέλους την ολοκλήρωση όλων των ταφικών τετραγώνων έτσι ώστε να μπει τέλος στην τμηματική κατασκευή τους;» καταλήγει στο ερώτημά του.

Όσο για την απάντηση, κάνοντας χρήση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή αναμένεται να απαντήσει μέσα στις επόμενες 30 ημέρες ή στην επόμενη συνεδρίαση.