Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τρία μηνύματα και μία… δέσμευση

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πιερία_DIM6177

Τι είπε για Πιερία, Όλυμπο, «Μακεδονικό» και φορολογία!

 

Πολλαπλό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την περιοδεία του σε Πιερία και Πέλλα, δύο ακριβώς χρόνια από την ανάδειξή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περίοδο όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (και τα νοικοκυριά) «πνίγονται» στους φόρους και σε επίπεδο εθνικών θεμάτων η κυβέρνηση διαπραγματεύεται (και) για την ονομασία του κράτους της ΠΓΔΜ.

 

Σημαντική μέρα χαρακτήρισε την 10η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. «Επέλεξα, αντί να μείνω στο γραφείο μου, να κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά και έκανα καλά, να είμαι κοντά στον κόσμο, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους Πιεριείς να εμπιστευθούν τον ίδιο και την παράταξη, για να βγει ο τόπος από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Αυτό ήταν το πρώτο μήνυμα που είχε αποδέκτες κυρίως το στελεχιακό ακροατήριο, που συχνά-πυκνά δυσαρεστείται ή «γκρινιάζει» είτε για επιλογές προσώπων, είτε ακόμα και για την αντιπολιτευτική τακτική που έχει χαράξει ο αρχηγός του κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την περιοδεία του από την Κατερίνη αντί από την βόρεια Πιερία όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, λόγω των προβλημάτων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» που τον ανάγκασαν τελικώς να έρθει οδικώς και όχι αεροπορικώς.

Στον πεζόδρομο της Κατερίνης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης και να ακούσει τα προβλήματά τους. «Ξέρουμε», τόνισε «να κάνουμε αγώνα, πάμε πόρτα – πόρτα, χωριό – χωριό, πόλη – πόλη. Δεν θα σας διαψεύσω. Η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει όταν θα έρθει η πολιτική αλλαγή». Ένας νέος γιατρός ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι το 80% των συμφοιτητών του είναι στο εξωτερικό και πρόσθεσε: «Είσαι η ελπίδα μας, να τα καταφέρεις». «Θα τα καταφέρω», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα μείνετε όλοι εδώ και θα επιστρέψουν και οι άλλοι από το εξωτερικό. Θέλω η νέα γενιά να ακούσει το πρόγραμμά μας και αυτά που θέλουμε για τη νέα γενιά. Ένα νέος πρωθυπουργός διέψευσε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μόνο με το δικό μας σχέδιο θα έρθει η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης. Η Κυβέρνηση αυτή δοκιμάστηκε δυο φορές και διέψευσε όσους την πίστεψαν».

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει έμφαση στην πραγματική ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όπως είπε για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει μείωση των φόρων με παράλληλο περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου. Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα που θέλησε να στείλει, κάτι που σημείωσε και το ίδιο βράδυ, μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του: «Έκανα έναν μεγάλο περίπατο στον πεζόδρομο στην Κατερίνη. Μπήκα σε πολλά μαγαζιά. Όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα: “Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν ξέρουμε πως έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν αντέχουμε άλλο από τους φόρους και τις εισφορές”. Και αυτό θα αλλάξει. Θα μειώσουμε τους φόρους. Αυτό είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και θα συμμαζέψουμε, ταυτόχρονα, το Κράτος. Και θα προσελκύσουμε επενδύσεις. Θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου.»

 

Εγκλωβισμένοι σε σπιράλ ύφεσης

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκλωβίσει την χώρα σε ένα «σπιράλ ύφεσης» το οποίο δεν αξίζει σε κανέναν έλληνα. «Δεν μας αξίζει να έχουμε νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιχειρούν, νέους επαγγελματίες οι οποίοι αγωνίζονται, να εργάζονται κάθε μέρα και να βλέπουν ότι έρχεται τελικά το Κράτος να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους κόπου», τόνιζε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας «δεν μας αξίζει να έχουμε νέους αγρότες, οι οποίοι επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους και με μια υπερφορολόγηση, η οποία τους τσακίζει και η οποία τους στερεί κάθε κίνητρο για πραγματική δουλειά.»

 

Έτος πολιτική αλλαγής το 2018

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει σε εγρήγορση τα πολιτικά στελέχη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το 2018 θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής. «Το 2018 να είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Διότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, όλες και όλοι γνωρίζουμε μια απλή αλήθεια: Ότι αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή Κυβέρνηση. Αξίζουμε μια οικονομία, η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αξίζουμε ένα Κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Αξίζουμε μια αξιόπιστη και περήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω απ’ όλα  τα συμφέροντα της χώρας. Και αξίζουμε, επίσης, μια ηγεσία η οποία δεν θα λέει ψέματα. Η οποία θα εξηγεί στους πολίτες, με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς και για τα παιδιά μας. Και, εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί με συνέπεια, με πίστη στις δυνατότητές μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολύ καλύτερες μέρες. Και αυτό το μήνυμα, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και μήνυμα ενότητας, είναι ένα μήνυμα που θέλω να μεταφέρουμε εγώ και οι συνεργάτες μου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.