Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Kαλή Χρονια

Ιανουάριος

Αγαπημένους και μονιασμένους βρίσκει το 2018 τους Πιεριείς, οι οποίοι αφού επένδυσαν στην Δ.Ο.Υ. το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν, προέβησαν σε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των τραπεζικών τους λογαριασμών που «στραγγίστηκαν» κατά το προηγούμενο έτος για τη σωτηρία της πατρίδος. Στην Κατερίνη πανηγυρικός είναι ο τόνος της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο με απόφαση σταθμό (στην ιστορία της πόλης) αποφασίζει κατά πλειοψηφία, να προμηθευτεί (με διεθνή διαγωνισμό) 100 χιλιόμετρα κορδέλα εγκαινίων. Ο μόνος που διαφωνεί, είναι ο αντιδήμαρχος Τάκης Λεμονόπουλος. «Τι να τα κάνουμε 100 χιλιόμετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι «99 χιλιόμετρα είναι υπεραρκετά.» Υπέρ της απόφασης ψηφίζει ο Άλλος Δρόμος και η Λαϊκή Συσπείρωση, με την προϋπόθεση ότι η κορδέλα θα είναι κόκκινη και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε τελετές εγκαινίων έργων, που σκοπό έχουν την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Μειοψηφεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Με σκεπτικισμό υποδέχεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. «Δεν εμπλεκόμαστε σε θέματα των Δήμων, όμως μην τυχόν και τολμήσουν να εγκαινιάσουν δικό μας έργο» προειδοποιούν «κύκλοι» της Περιφέρειας. Λάθος χαρακτηρίζεται η απόφαση για διεθνή διαγωνισμό από το Επιμελητήριο. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, σε δηλώσεις του τονίζει ότι η διαδικασία «αποκλείει» τις ντόπιες κορδελό – επιχειρήσεις του νομού, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αντίστοιχες του εξωτερικού. Εν τω μεταξύ με τον ερχομό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πιερία και με σκοπό να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση υποψηφίων για υποψήφιοι βουλευτές στη Ν.Δ., αποφασίζεται η εγκατάσταση μηχανήματος αριθμοδότησης στα γραφεία της ΝΟΔΕ ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν και αριθμό προτεραιότητας. Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

 

Φεβρουάριος

Κατόπιν ενεργειών των τριών κυβερνητικών βουλευτών, λειτουργεί το μουσείο στον Μακρύγιαλο και επαναπατρίζονται οι ξενιτεμένοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Πιερίας. Η προσπάθεια των τριών για επαναπατρισμό και των Ελγινείων μαρμάρων είναι σε καλό δρόμο. Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής μας, καταθέτει ερώτημα μαζί με άλλους 69 συναδέλφους, σχετικά με το σύστημα υγείας στην Πιερία και συγκεκριμένα πότε και εάν θα σοβατιστεί και θα βαφεί το κτίριο του ΙΚΑ Κατερίνης. Ο Δήμαρχος Κατερίνης, χρησιμοποιεί τα πρώτα μέτρα της κορδέλλας για να εγκαινιάσει το νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην Γανόχωρα. Στην επιστροφή από εκεί και αφού το φέρνει ο δρόμος εγκαινιάζεται και το νέο λίφτιγκ του επί της Εθνικής Αντιστάσεως κειμένου Υδατόπυργου. Τρία καμμένα φωτιστικά σώματα που λαμπραίνουν τον πύργο, αντικαθίστανται πάραυτα. Οι παραδόσεις στο νομό εξακολουθούν να τηρούνται μετ΄ ευλαβείας οπότε ένα τσικνονέφος καλύπτει τον Πιερικό ουρανό την αντίστοιχη Πέμπτη ενώ τα εδέσματα προσφέρονται στην έξυπνη οικολογική επαναφορτιζόμενη λαδόκολλα καθότι η πλαστική σακούλα κοστίζει πιο πολύ από την πανσέτα. Εν τω μεταξύ μετά από ουσιαστική συζήτηση, κορδέλα σε βαθύ κόκκινο με ροζ σφυροδρέπανα, προτείνει ο Μπάμπης ο Παπαδόπουλος, για να τιμηθούν και τα 101 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης. Ροδοκόκκινο ζητά να είναι ο Άλλος Δρόμος, βαθύ σκούρο γαλάζιο «σαν την Ελληνική καρδιά του Πάνου του Καμμένου» προτείνει για χρώμα κορδέλας ο Νίκος Μακρίδης κατακεραυνώνοντας όσους προσπαθούν να εμπλέξουν τα κομματικά στην αυτοδιοίκηση. Από τη συζήτηση απέχει ο Γιώργος Κυριακίδης, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν έλαβε εγκαίρως την εισήγηση του θέματος. Η κορδέλα εγκαινίων, γίνεται αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου. «Ευτυχώς προνοήσαμε και δεν κάναμε ούτε ένα έργο, που να απαιτεί εγκαίνια και κόψιμο κορδέλας και δεν βάλαμε σε περιπέτειες τον τόπο», τονίζει ο Κώστας Δημόπουλος, καταχειροκροτούμενος και εν μέσω επευφημιών. Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.

 

Μάρτιος

Ανώτατη Σχολή Τουρισμού ιδρύεται στην Λεπτοκαρυά του Δήμου Δίου Ολύμπου μετά από προσπάθεια κυβερνητικού βουλευτή. «Δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και δεν πρόκειται να γνωμοδοτήσει θετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο για αμφιβόλου προέλευσης σχολές, ειδικά όταν αυτές είναι έξω από γαλαρίες», σχολιάζουν οι γνωστοί κύκλοι της Περιφέρειας. Δεν υπάρχει προηγούμενο ίδρυσης σχολής σε χωριό προειδοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσει η απόφαση ενδεχομένως να ζητήσει πίσω τα χρήματα από το έργο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτός ο Μάρτης δεν λείπει από την σαρακοστή, οπότε με το κλείσιμο ενός χρόνου λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνομικού, ο Δήμαρχος Λαγδάρης προβαίνει σε απολογισμό. Εν όψει του Ορθόδοξου Πάσχα, που σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εγκαινιάζεται στην Παραλία Κατερίνης η νέα βιοκλιματική, συμπαγής, ακλόνητη και ασφαλής προβλήτα η παρακείμενη του Ιερού Ναού. Επιπλέον εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Κατερίνης, ίνα εορτασθεί η άφιξη του φυσικού αερίου στην πόλη μας. Το θέμα της οριστικής ονομασίας της γείτονος FYROM κλείνει, μία ακόμη εθνική επιτυχία επιτυγχάνεται και σε ένδειξη καλής θέλησης, οι Σκοπιανοί ενθουσιασμένοι από την στάση των ΑΝ-ΕΛ, δωρίζουν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, μηχάνημα ποζιτρονικής απεικόνισης γνωστού και ως PET SCAN. Ο μήνας τελειώνει με τον Γιώργο Νταντάμη να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης.