Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τρία συν ένα αιτήματα

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν συνταξιούχοι της Πιερίας1

Η δημιουργία ΤΟΜΥ, η λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης, η αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου και η στελέχωση με προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης, ήταν τα βασικά αιτήματα που κατέθεσαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ του  νομού μας

 

Με τους τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια των συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά και γενικότερα ζητήματα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των συνταξιούχων.

 

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των κοινών δράσεων των δύο Σωματείων, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη, αλλά και της πρόθεσής τους να αναδείξουν και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση ιατροφαρμακευτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας επέδωσαν επιστολή προς τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πιερίας για τη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης στο Νομό μας ενώ ζητήθηκε η συμβολή τους στην έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του από το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά στην επιστολή τους οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Πιερίας, αναφέρουν: «Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ν. Πιερίας, επισκέφτηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα του Νοσοκομείου μας αναφορικά με τις θέσεις των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του διαθέσιμου ιατροφαρμακευτικού υλικού. Μεταξύ άλλων, κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κ. Μυστρίδης μας ενημέρωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει στην πόλη μας, και συγκεκριμένα στους χώρους του Νοσοκομείου μας, Κέντρο Αποκατάστασης καθώς η υλικοτεχνική υποδομή και η στελέχωσή του είναι έτοιμα όμως τελούμε εν αναμονή εγκρίσεως της αιτήματός του από το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του.

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερωθείτε πληρέστερα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας για την όλη διαδικασία και τις ενέργειες που ο ίδιος έχει καταβάλει για την άμεση υλοποίηση του Κέντρου Αποκαταστάσεως.

Παρακαλούμε πολύ από τις θέσεις ευθύνης σας να συμβάλλετε στην άμεση έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου Αποκαταστάσεως και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη χρήσης του από τους συμπολίτες μας που χρίζουν ιατρικής αποκαταστάσεως, επιλύοντας με τον τρόπο αυτό πολλά προβλήματά τους και που δεν θα αναγκάζονται να μετακινούνται στις γειτονικές πόλεις καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας είμαστε πάντα στη διάθεσή σας έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Πιερίας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.»

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν πως ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες συναντήσεις και συζητήσεις για την άμεση έκδοση της απαραίτητης άδειας λειτουργίας του Κέντρου και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη λειτουργίας του.

Κατά τη συνάντηση, οι Διοικήσεις των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ του Νομού μας έθεσαν για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημά τους για τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο κέντρο της πόλης για την ευκολότερη πρόσβαση των συνταξιούχων για τα έκτακτα περιστατικά αλλά και τη δωρεάν συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Οι Βουλευτές δήλωσαν ότι είναι ένα σημαντικό θέμα που σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου, έχει ήδη δρομολογηθεί η επίλυσή του και μάλιστα στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Ακολούθησε συζήτηση επί όλων των θεμάτων που είχαν συζητηθεί και με το Διοικητή του Νοσοκομείου μας έτσι ώστε από κοινού και από τις θέσεις ευθύνης όλων μας να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα: Οι Βουλευτές ενημέρωσαν σχετικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων, πως μέσα στο 2018 θα προκηρυχθούν προσλήψεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων και για το Νομό μας ενώ ήδη έχει ψηφιστεί Νόμος για την άμεση κάλυψη της θέσεως αλλά και για τη διασφάλισή της. Ακόμη, στο προσεχές διάστημα θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης καινούργιο μηχάνημα αξονικής τομογραφίας έτσι ώστε να μην καταφεύγουν οι εξεταζόμενοι σε ιδιωτικά εργαστήρια καταβάλλοντας επιπλέον έξοδα.

Σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως αυτή γίνεται από ειδικά κονδύλια του Προϋπολογισμού και όχι επιβαρύνοντας και κλονίζοντας περαιτέρω τα ήδη «κατακρεουργημένα» Ασφαλιστικά Ταμεία.