Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

Κόντρα «επίθεση» με φόντο το Δήμο Κατερίνης

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Κ. Κουκοδήμος για τα όσα «φαιδρά» είπε ο κ. Χιονίδης στο Δημοτικό ΣυμβούλιοUntitled-1 

Την οργή και την αντίδραση του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή με θέμα το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Ουσιαστικά η συζήτηση είχε στο επίκεντρο παραλιακή έκταση της Ακτής Καλλιθέας η οποία πριν μερικούς μήνες βγήκε στο σφυρί, αλλά η πώλησή της δεν προχώρησε λόγω της αντίδρασης των κατοίκων, των βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του δημάρχου.

Ο κ. Χιονίδης άφησε σαφείς αιχμές για το ρόλο του κ. Κουκοδήμου στην προσπάθεια πώλησης της έκτασης των 48,8 στρεμμάτων, κυρίως επειδή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν υπέρ της πώλησης σε Πιεριέα επιχειρηματία.

Χθες αργά το απόγευμα με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «σήκωσε το γάντι» στην πρόκληση του δημάρχου Κατερίνης, ο οποίος προφανώς θα κληθεί να αποδείξει ενώπιον της δικαιοσύνης, τα όσα είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Στη δήλωσή του, ο Κώστας Κουκοδήμος, αναφέρει χαρακτηριστικά: Με αφορμή τα όσα φαιδρά ειπώθηκαν από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα  Χιονίδη στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, δηλώνω τα εξής: 

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω τον πραγματικό λόγο  της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης στο πρόσωπό μου. 

Ο δήμαρχος  με όσα είπε προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μου.  Είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω  στην ελληνική δικαιοσύνη», καταλήγει στη δήλωσή του, ο κ. Κουκοδήμος

 

Η τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η «Π» παραθέτει αυτούσια την τοποθέτηση του δημάρχου κ. Χιονίδη, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

“Είναι γεγονός οτι δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα ζούσαμε αυτό το θέατρο του παραλόγου, διότι πραγματικά, έχουν γραφεί πολλά στον τύπο αν θα πρέπει να γίνει δημοτικό συμβούλιο ή όχι, επειδή 14 σύμβουλοι, φαντάζομαι πριν ακούσουν, στο προηγούμενο συμβούλιο την επιστολή την οποία και διάβασα και ήταν σε γνώση όλων των επικεφαλής, εκτός αν αισθάνονται οτι οι επικεφαλής δεν ελέγχουνε, τους συνδυασμούς. Όταν δεσμεύονται οι επικεφαλής, εννοείται οτι δεσμεύονται και όλοι οι υπόλοιποι. Επικεφαλής αν θυμάμαι ήταν ο κ. Κυριακίδης, αλλά ήταν συνοδεία με την κ. Χαϊλατζίδου, αν θυμάμαι καλά.

Λοιπόν, επειδή ετέθησαν ζητήματα και επειδή ζήτησα εγώ από τους κυβερνητικούς βουλευτές, τους τρεις βουλευτές την κ. Σκούφα, τον κ. Τζαμακλή και τον κ. Καστόρη. Είμασταν παρόντες εκεί (στο ΤΑΙΠΕΔ). Βεβαίως και ζήτησα, βεβαίως και ήρθαν οι άνθρωποι. Τοποθετήθηκα (στο ΤΑΙΠΕΔ) απολύτως ξεκάθαρα και μάλιστα, όταν μου λέγαν τα διάφορα οι διάφοροι σύμβουλοι και ποιοι είχαν πάει για να στηρίξουν αυτήν την υπόθεση όπως μου είπε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, λέει «ήρθαν εδώ ο κ. Λάμπρου με τον βουλευτή τον κ. Κουκοδήμο, οι οποίοι έχουν άλλη άποψη». Ε λέω τι να κάνουμε! Εμείς έχουμε άλλη, ο δήμος έχει άλλη άποψη και θέλουμε την αξιοποίηση. Και βεβαίως δεν συνενούμε σε μια κατάσταση, όπου να πουληθεί μια έκταση γενικότερα, η οποία θα πουληθεί σε τόσο χαμηλή τιμή, επειδή δήθεν δεν είναι οικοδομήσιμη.

Όλο το μυστικό λοιπόν ήταν εκεί. Οτι δεν είναι οικοδομήσιμη. Πολλοί από σας είπατε οτι είναι 51 στρέμματα. Είναι 48.819. Γιατί αν γινόταν 50 στρέμματα, ιδιαίτερα για σας κ. Νταρλαγιάννη που είστε και καλή νομικός, θα έπρεπε ίσως να γνωρίζεται και αν το γνωρίζετε θέλω να το πείτε, οτι όταν ξεπεράσεις τα 50 στρέμματα, τότε με τον νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τον οποίο εσείς γνωρίζετε και διαβάσατε καλά από ότι φαίνεται, τότε μπορείς να κάνεις από μόνος σου, αλλαγή χρήσης γης. Είπαμε και αυτά στον Πιτσιόρλα. Ξαφνικά βλέπω χθες κάποιοι μιλούσαν για 51 στρέμματα άραγε ξέρουν κάτι παραπάνω από μας; Τι ακριβώς συνέβη;

Η θέση λοιπόν όσον αφορά το τι έκανε αυτή η επιστολή, είναι προφανές. Κοντεύουνε δύο χρόνια και το μόνο από τα ακίνητα το οποίο δεν βγήκε στον αέρα είναι αυτό. Διότι ο Στέργιος ο Πιτσιόρλας, παρουσία των συνεργατών και των τριών βουλευτών, γιατί ο άλλος είχε διαφορετική άποψη, πήγε με τον επιχειρηματία, ήτανε ξεκάθαρη: «Αυτά που μου λες δήμαρχε σε παρακαλώ γράψτα μου.» Κύριε Πιτσιόρλα χρειάζεται κάτι περισσότερο; Όχι μου λέει, η βούληση του δήμου εκφράζεται δια του δημάρχου. Παρά ταύτα επιστρέφοντας κάλεσα τους επικεφαλής. Όλοι ομόφωνα είπαμε οτι συμφωνούμε με τη θέση την οποία ανέπτυξα και στο ερώτημα «θέλετε να προσυπογράψετε ή να γράψουμε μέσα οτι συμφώνησαν όλοι». Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Σταμάτησε η υπόθεση αυτή. Δεν ζητήθηκε κάτι άλλο. Ούτε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, ούτε τίποτα άλλο.