Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μαθαίνουν για το περιβάλλον, παίζοντας!

  Μεγάλη γιορτή περιβάλλοντος σήμερα στο Πάρκο των Χρωμάτωνpage0001

 

Με περιβαλλοντικές δράσεις στο Πάρκο των Χρωμάτων, γιορτάζουν φορείς της πόλης και του νομού την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η οποία έχει καθιερωθεί για τις 5 Ιουνίου κάθε έτους.

Με επίκεντρο τα παιδιά, τους μαθητές, η Iερά Mητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, οι Διευθύνσεις Πρωτοθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους και σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας (Αν. Ολύμπου, Αρναίας, Έδεσσας-Γιαννιτσών, Ελευθερίου- Κορδελιού- Βερτίσκου, Νάουσας, Ποροϊων, Κιλκίς) διοργανώνουν σειρά δράσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στη 1 το μεσημέρι
Στη δράση επίσης συμμετέχουν ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα
Περισσότεροι από 300 μαθητές της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πιερίας, μέσω βιωματικών εργαστηρίων, παιχνιδιών και δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου, αναμένεται να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος, με απώτερο στόχο ως μελλοντικοί ενήλικες (και πολίτες) να συμβάλουν με τη γνώση τους, τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, στην κατανόηση και τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Άλλωστε, συμπεριφορές «από μέσα και για το Περιβάλλον» είναι αναγκαιότητες που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και η ποιοτική αναβάθμισή τους, αποτελεί στόχο δυναμικό και διαδικασία εκπαιδευτική που εντάσσεται στις νέες δομές της αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη Φύση.