Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επιμένουν στην εξομείωση με τους πολύτεκνους

Με «τρίτεκνους» (και) της Πιερίας συναντήθηκε η Μπέττυ Σκούφα1

Με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), καθώς και με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας «Όλυμπος», συναντήθηκε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας Θεοχάρης Δάμπλιας και η Αν.Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ Ζωή Κοϊδου, ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα πάγια αιτήματα των τριτέκνων, «αιτήματα για τα οποία η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει, δεδομένου του γεγονότος ότι οι τρίτεκνοι -όπως και οι πολύτεκνοι- ενισχύουν το θεσμό της οικογένειας, σε εποχές μάλιστα στις οποίες το δημογραφικό, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανάπτυξη κι ενίσχυση της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Μεταξύ των αιτημάτων κυρίαρχη θέση κατέχει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα των τριτέκνων για εξομοίωση με την πολύτεκνη οικογένεια, όσον αφορά τις απολαβές, διευκολύνσεις κι ενισχύσεις που η τελευταία λαμβάνει από το ελληνικό κράτος, είτε αφορά την ποσοστιαία συμμετοχή σε διορισμούς στο δημόσιο και τα ηλικιακά όρια, τις εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκές και χερσαίες συγκοινωνίες, τη μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών και το διορισμό εκπαιδευτικών κλπ.
Στη συζήτηση τέθηκε επίσης κι εκ νέου το αίτημα για ρύθμιση των δανείων των τριτέκνων προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), θέμα για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί ερώτηση από 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής και βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης, δίνεται η δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των συγκεκριμένων δανείων από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνονται ευνοϊκότεροι όροι για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κτλ).
Από την πλευρά της η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι «θα πράξει το βέλτιστο δυνατό ούτως ώστε τα αιτήματα να προωθηθούν στα αρμόδια υπουργεία».