Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

Σεμινάριο παραδοσιακού και αγωνιστικού καράτε στην Κατερίνη!

ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΑΤΕ BUDOKAN204
Thn Κυριακή 21 Μαΐου , ολοκληρώθηκε ένα πρωτοποριακό σεμινάριο παραδοσιακού και αγωνιστικού καράτε στην Κατερίνη. Διοργανωτής ήταν ο τοπικός σύλλογος Λέσχη καράτε Budokan Κατερίνης σε συνεργασία με την Ελληνική ένωση φίλων Σότοκαν καράτε.
Συμμετείχαν 4 διαφορετικές τεχνοτροπίες (Σότοκαϊ – Σότοκαν – Σίτορυου και Κυοκουσινκάϊ από 15 διαφορετικά σωματεία από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία με 250 αθλητές και αθλήτριες όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών.
Παραβρέθηκαν και δίδαξαν καταξιωμένοι δάσκαλοι προπονητές , οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία και σαν αθλητές και σαν προπονητές του παραδοσιακού και του αγωνιστικού καράτε.
Οι παλαιότεροι απ αυτούς, ανήκουν στη γενιά των δασκάλων που έβαλαν τα θεμέλια για την οικοδόμηση της Ελληνικής ομοσπονδίας καράτε ΕΛΟΚ και ανέδειξαν 10δες πανελλήνιους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες τροφοδοτώντας την εθνική ομάδα της χώρας , έχοντας τη χαρά και την ικανοποίηση στη συνέχεια να βλέπουν τους αθλητές τους να στέφονται βαλκανικοί, μεσογειακοί, πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Το καράτε σαν Ολυμπιακό άθλημα πλέον, έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη από όλους όσους μπορούν να προσφέρουν , τόσο σε τεχνικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο, με μοναδικό κίνητρο την εξυγίανση, την ανάπτυξη και την επίτευξη υψηλών στόχων, όπως ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για τη χώρα μας στο Τόκιο το 2020.
Μεταξύ των αθλητών – αθλητριών που διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, είναι και η Έλενα Χατζηλιάδου, κόρη του συντοπίτη μας προπονητή του Πιερικού συλλόγου Καράτε Μάξιμου Χατζηλιάδη, για την οποίαν ευχόμαστε τα καλύτερα.
Οι δάσκαλοι που ήταν παρόντες:
Τετσούο Οοτάκε, Σταύρος Σταυριανίδης Άρης Κραβαρίτης, Κώστας Γκουβούσης, Γιώργος Μπίκας, Γιώργος Κοσμίδης, Γιώργος Λαζαρίδης, Μπάμπης Ωραιόπουλος, Μάξιμος Χατζηλιάδης, Νίκος Πανετσίδης, Βασίλης και Θωμάς Σταυριανίδης, , Γιάννης Κατσαντώνης, Κώστας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Τσαβδάρης, Νίκος Δουλγεράκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βίκυ Κοσμίδου, Χρύσα Μαυρουδή, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παυλίδης, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γιάννης Κρισίλας