Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι φοίνικες φεύγουν, οι κουκουναριές έρχονται…

Συστηματικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου

Mε την τοποθέτηση χαμηλών φωτοσυνθέσεων και τη φύτευση γκαζόν ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της κεντρικής νησίδας, στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας, από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, στο παραπάνω σημείο προηγήθηκε αντικατάσταση των ασθενών δέντρων (φοίνικες) και φυτεύτηκαν 12 κουκουναριές, ένα ελληνικό είδος πεύκου προσαρμοσμένου στις συνθήκες και στα φυσικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της περιοχής μας. Παράλληλα, έγινε εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου.
Επιπλέον, κατά την τρέχουσα περίοδο πραγματοποιούνται καθημερινά και συστηματικά, εργασίες συντήρησης – κλαδεύσεις δέντρων, καθαρισμοί, που διαπερνούν τον οικιστικό ιστό της πόλης, καθώς επίσης μεγάλου αριθμού δένδρων κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων κ.ο.κ. στο σύνολο του Δήμου.
«Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στις προγραμματισμένες δράσεις, για την αειφορική διαχείριση του αστικού και περιαστικού πρασίνου. Βάζουμε χρώμα στη ζωή μας. Καθημερινή μεριμνά μας είναι η αναβάθμιση του αστικού πρασίνου» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης.