Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Η 1η Μάη είναι απεργία!

Με κινητοποιήσεις ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα1F8F40C17B4A31F7C888D7D68C10E56A

 

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Κατερίνη, έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 13:30 το πρωί

Η ΓΣΕΕ προκηρύσσει για την Πρωτομαγιά 24ωρη γενική απεργία και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα καλεί στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, συγκαλεί Ολομέλεια του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια. Για την τροπολογία που μετατρέπει την πρωτομαγιάτικη παεργία σε υποχρεωτική αργία η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι επιχειρείτα να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων η ταξικότητα αυτής της ημέρας. «Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν… κυβερνούσαν». Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες. «Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα». Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ, με τη σειρά του, καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο «Προσκλητήριο ενότητας και αγώνα» απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, ενόψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα. Στην ανακοίνωσή του τονίζει οτι η 1η του Μάη, είναι απεργία και η παρουσία εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων στην απεργιακή συγκέντρωση μπορεί να δώσει ένα «ηχηρό μήνυμα» στην Κυβέρνηση, τους δανειστές και τους εργοδότες Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν στην Κατερίνη με την πορεία και την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας, αφού προηγηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Δευτέρα 1η Μάη και ώρα 10.30 το πρωί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής μας Πρωτομαγιάς, στο Εργατικό μας Κέντρο. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, «στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, από το πετσόκομμα των συντάξεων, από τη συνεχιζόμενη λιτότητα χωρίς τελειωμό, από τη δυσβάσταχτη φορολογία, από τις αμέτρητες στρατιές ανέργων, έχουμε υποχρέωση και καθήκον να καταστήσουμε την Απεργία της 1η ΜΑΗ ένα δυνατό και μαζικό πολιτικό γεγονός, που θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους δανειστές και στους εργοδότες.» Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, απευθύνει «προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους του Νομού μας» και τους καλεί σε «μαζική συμμετοχή» στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Μάη στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.