Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

«Το Άγιον Φως στον τάφο του Χριστού και την ζωή μας»

Την Τετάρτη από τον Σύλλογο «Κυριακή»1

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κυριακή», διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Αντώνιο Στυλιανάκη. Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Το Άγιον Φως στον τάφο του Χριστού και την ζωή μας».

H εκδήλωση θά πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης και κατά τη διάρκειά της θα προβληθούν σπάνια ντοκουμέντα από το θαύμα του Αγίου Φωτός.
Ο ομιλητής, πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Αντώνιος Ι. Στυλιανάκης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής (1984) του Α.Π.Θ. και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και τη Θεολογία. Το 1994 χειροτονήθηκε κληρικός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο. Είναι ειδικός Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής και ασχολείται με ψυχολογικές θεραπείες παιδιών, εφήβων, νέων και οικογενειών.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος διαφόρων κοινωνικών φορέων. Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος και σήμερα είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού (στο Φίλυρο) που είναι βασισμένο στην ελληνορθόδοξη παράδοση και αγωγή. Έχει κάνει κατά καιρούς διάφορες ομιλίες και δημοσιεύσεις για ψυχολογικά και θεολογικά θέματα και συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με θέματα που αφορούν την ψυχολογία και τα προβλήματα παιδιών και οικογενειών καθώς και το Άγιο Φως.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Αποκρίσεις σε υπεύθυνους γονείς» (Αποστολική Διακονία, γ΄εκδ. 2008), «Δαιμονιζομένων Θεραπείες» (Θεσσαλονίκη 2004), «Το Άγιο Φως στον Τάφο του Χριστού» (Συναξάρι 2008).