Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ines Bennet σε ευχαριστούμε!

Το «ευχαριστώ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης σε φίλη και συνεργάτιδα2

 

Η Γερμανίδα γιατρός, ήταν από τις διασωθήσες επιβάτιδες του «Εξπρές Σάμινα». 17 χρόνια μετά, αφιέρωσε 6 μήνες από τη ζωή της, την οικογένειά της, τη δουλειά της για να πει το δικό της «ευχαριστώ» στους Έλληνες, προσφέροντας εθελοντική εργασία στην Ελλάδα της κρίσης!

«Μια Γερμανίδα, μας έδειξε τον δρόμο της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ας γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, από όλους μας», αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης η οποία τη Δευτέρα, σε μια σεμνή – μεταξύ φίλων – γιορτή, αποχαιρέτησε την Ίνες Μπέννετ.

Πρόκειται για Γερμανίδα γιατρό, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο έως και πριν λίγες μέρες, αφιερώθηκε στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. Η Ines Bennet πέραν της αγάπης της για την Ελλάδα, ήταν μία από τις επιβάτιδες, το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000, του «Εξπρές Σάμινα» στο τραγικό εκείνο ναυάγιο, έξω από την Πάρο. Τότε, μέσα στη νύχτα, οι Έλληνες της έσωσαν τη ζωή και αυτό ήταν κάτι που ήθελε να τους το ανταποδώσει με κάποιο τρόπο. Τον τελευταίο χρόνο παρακολούθησε ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία, για να καταλαβαίνει τους ασθενείς της, όσο θα ήταν στην Κατερίνη. Επί 6 μήνες, η Ίνες, στερήθηκε από τη δουλειά της, στερήθηκε τους φίλους της μα κυρίως στερήθηκε τον σύζυγό της και τα παιδιά της, για να καταφέρει να ανταποδώσει στους Έλληνες, λίγο από εκείνο το οποίο κάποιοι συνέλληνές μας, κάποτε της χάρισαν. Την ίδια τη ζωή της. Καθημερινά, εργάζονταν επί ώρες στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού, βοηθούσε στη διαλογή φαρμάκων, στήριζε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου ενώ πολύτιμη αποδείχτηκε και η βοήθειά της σε ότι αφορά στο προσφυγικό. Μια ευρωπαία συνάνθρωπός μας, αποχαιρέτησε την πόλη μας, έχοντας προσφέρει, ανιδιοτελώς και μάλιστα με προσωπικό κόστος, χρόνο και πολύτιμη εργασία για να μπορέσουν εκατοντάδες συντοπίτες μας να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, για να μπορέσουν εκατοντάδες ανασφάλιστοι να λάβουν τη φαρμακευτική αγωγή η οποία τους ήταν απαραίτητη για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Ο Μανώλης Βρέντζος, υπεύθυνος λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, εκπροσωπώντας την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, ευχαρίστησε την Ines και της ευχήθηκε καλό ταξίδι εκ μέρους όλων μας.