Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κλείνει ο κύκλος της αμφιβολίας

Επίσκεψη του αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πιερία

 

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος το Σάββατο επισκέφθηκε την Πιερία όπου είχε συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και του κτηνοτροφικού κλάδου.

Ο κ. Τσιρώνης, εξέφρασε την πεποίθηση (κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου) οτι σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα και οτι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας (την οποία ακόμη δεν έχει δει ο ίδιος, όπως είπε) θα βγει από τον «κύκλο της αμφιβολίας».
Αναλυτικότερα ο κ. Τσιρώνης, σχολιάζοντας τη διαφαινόμενη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, υποστήριξε πως «τα μέτρα αυτά είναι στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης και κάποιων αμοιβαίων υποχωρήσεων», εκτιμώντας οτι με την ψήφισή τους από την Ελληνική Βουλή, «η Ελλάδα θα φύγει από αυτόν τον κύκλο της αμφιβολίας»
«Η πραγματική οικονομία δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αν και δεν αρνήθηκε οτι υπάρχει ο παράγοντας της ψυχολογίας που επηρεάζει την αγορά. Ωστόσο εκτίμησε πως «αν καταλάβουμε οτι η πραγματική οικονομία είναι έξω από αυτό, ίσως έχουμε και καλύτερους όρους να διαπραγματευόμαστε». Συνεχίζοντας τόνισε οτι η συμφωνία (με τους δανειστές) περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας «εύκολο» το να ζητούν μελλοντικές μεταρρυθμίσεις οι δανειστές και σίγουρα όχι κάτι καινούργιο, αφού και το 2ο μνημόνιο περιελάμβανε «μελλοντικές μεταρρυθμίσεις» οι οποίες εφαρμόζονται σήμερα.
Παρόλα αυτά, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της οικονομίας, υποστηρίζοντας οτι «σε δύο, τρία χρόνια» η ελληνική οικονομία θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα. «Τότε η Ελληνική οικονομία θα δώσει τις απαντήσεις που απαιτούνται και τότε θα φανεί κατά πόσο η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και προς τους θεσμούς, αλλά και στο πώς η οικονομία θα κρατηθεί όρθια με μέτρα ουσιαστικής ανασυγκρότησης»
Σχολιάζοντας την περιοδεία του (πριν την Κατερίνη ήταν στην Λάρισα και χθες στην Ημαθία) ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε, οτι ο καλύτερος τρόπος για να παίρνει αποφάσεις η κυβέρνηση είναι να μιλάει με τους ανθρώπους της δουλειάς και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι δικές του συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς. «Ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα, η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους ανθρώπους της εργασίας που έχουν την εμπειρία και τη σοφία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στη γαλακτοπαραγωγή, είπε οτι «τις τελευταίες δεκαετίες έχει πληγεί από κακές πολιτικές» και η προσπάθεια της κυβέρνησης εστιάζεται στο να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.
Να σημειωθεί, οτι κατά την παρουσία του ο κ. Τσιρώνης, συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο Κατερίνης στο δημαρχείο (εκεί είχε συνάντηση και με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων), με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην αντιπεριφέρεια, αλλά και με το δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού. Με τον κ. Λαγδάρη συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του σε μονάδες καλλιέργειας μυδιών στη βόρεια Πιερία.