Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Οι ευκαιρίες υπάρχουν και στην κρίση

Ομιλία για την Καινοτομία στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων» από εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Kennesaw της Ατλάνταφωτο_1

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών του Λυκείου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων», ομιλία με θέμα την Καινοτομία.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε η ευκαιρία στο σχολείο να φιλοξενήσει δύο μέλη του Ινστιτούτου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Kennesaw, Atlanta, GA, τον καθηγητή Chris Hanks, και τη βοηθό του, Regan Durkin. Η επίσκεψη τους οργανώθηκε από το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Εκπαιδευτική και Οικονομική Ανάπτυξη με σκοπό να έρθουν σε επαφή με μαθητές και να παρουσιάσουν το πρόγραμμα σπουδών που έχουν στον κλάδο της καινοτομίας.
Η φιλοσοφία του Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου είναι να βοηθηθεί ο μαθητής, ο εκπαιδευτικός, και ο επιχειρηματίας πως να σκέπτεται με διαφορετικό τρόπο πέρα από το συνηθισμένο και να βλέπει το χώρο του κάτω από διαφορετικό πρίσμα. Να μπορεί να διακρίνει τις ευκαιρίες ακόμη και μέσα από κρίσεις όπως και αυτή που περνάμε στη χώρα μας.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαστάσεις της καινοτομίας και τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, ενώ έδωσαν και το λόγο σε μαθητές για ερωτήσεις, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας γόνιμος και ενδιαφέρων διάλογος.