Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Ξύπνησαν» την πόλη

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στην Κατερίνη1

Αντιεξουσιαστές (κυρίως από άλλες πόλεις) επιχείρησαν να «ξυπνήσουν» την πόλη, την ώρα που βουλευτής της Χρυσής Αυγής (με την ανοχή των Κατερινιωτών) πραγματοποιούσε παρουσίαση βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου

Δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση χθες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, με αφορμή την ομιλία βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Από νωρίς το μεσημέρι, η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας ήταν «επί ποδός» για την αποτροπή τυχόν «εντάσεων». Το κέντρο της Κατερίνης έκλεισε για τα οχήματα από την ώρα που αντιεξουσιαστές άλλων περιοχών έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας για την συγκέντρωση.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να «χαλάσουν τα σχέδια» σε όλους εκείνους που διευκολύνουν την Χρυσή Αυγή δίνοντάς της δημόσιο χώρο «και να υπενθυμίσουν πως όπου οι φασίστες ξεμυτίζουν από τις τρύπες τους» αυτοί θα είναι εκεί για να τους «ξαναχώσουν μέσα».
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία των αντιεξουσιαστών οι οποίοι αν και επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, δεν τα κατάφεραν αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, φρόντισαν να τους κρατήσουν σε απόσταση.
Η πορεία των αντιεξουσιαστούν κινήθηκε από την Εθνικής Αντιστάσεως, βγήκε στη Ζαλλόγγου, αλλά στο ύψος του πρώην κτιρίου της Πυροσβεστικής συνάντησε άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι δεν τους επέτρψαν να κινηθούν προς τον κυκλικό κόμβο του Πάρκου. Από εκεί, κατευθύνθηκαν προς την Ζαλόγγου και ξανασυναντήθηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στο Συντριβάνι. Στη συνέχεια, από τον πεζόδρομο επιχείρησαν να βγουν στην Ανδρούτσου, αλλά και πάλι επί της Ανδρούτσου η ποιρεία τους προς το Πνευματικό Κέντρο σταμάτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς τον πεζόδρομο όπου κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι η παρουσία των ανδρών της αστυνομίας ήταν έντονη σε όλους τους δρόμους πέριξ του κέντρου ενώ παρακολουθούσε την πορεία των διαδηλωτών από μακρία. Σε κανένα σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πλησίασαν τους διαδηλωτές, παρά μόνο τους περίμεναν σε κομβικά σημεία ώστε να αλλάξουν την πορεία τους και να μην προσεγγίσουν το Πάρκο.