Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Επετειακές εκδηλώσεις και… σύσκεψη με τον υπουργό

Ο Κολινδρός γιόρτασε την Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου1

Με την καθιερωμένη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του Κολινδρού, κορυφώθηκαν την Κυριακή οι επετειακές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878, στις οποίες φέτος την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος.

Στις ηρωικές φυσιογνωμίες της Επανάστασης του 1878 και ιδιαίτερα σε εκείνη του επισκόπου Νικολάου Λούση, στάθηκε στις δηλώσεις του ο οικοδεσπότης δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης, σημειώνοντας πως «ως έμπειρη ηγετική και επαναστατική μορφή καθοδήγησε το αυθόρμητο και γενικό ξέσπασμα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στον κατακτητή και έδωσε πρώτος το σύνθημα της θυσίας και του αγώνα πυρπολώντας το Επισκοπικό Μέγαρο, για να μην πέσουν τα ιερά κειμήλια στα χέρια των Τούρκων, καθώς πλησίαζε η λαίλαπα. Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ωστόσο, αναφέρθηκε και στο επίκαιρο μήνυμα της Επανάστασης τονίζοντας πως «σήμερα που τα σύννεφα πάλι πυκνώνουν και οι καιροί είναι απειλητικοί, χρειάζεται να διατηρήσουμε όλοι στο ακέραιο την αίσθηση του συλλογικού χρέους, να ξαναζωντανέψουμε το ρίγος της επίγνωσης για την πατρίδα, να εδραιώσουμε την ενότητά μας και την κοινωνική μας συνοχή, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας. Έτσι μόνο θα διασφαλίσουμε τη συλλογική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία μας και θα χαράξουμε το μέλλον μας σύμφωνα με τους οραματισμούς μας.»

Και σύσκεψη με τον υπουργό Με το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο (πρώην) Δημαρχείο του Κολινδρού με την συμμετοχή του Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη, δημοτικών συμβούλων και φορέων της περιοχής. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενημερώθηκε από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για τους δασικούς χάρτες, το φυσικό αέριο στον νομό, την διαχείριση απορριμάτων, αλλά και για το πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει η Βόρεια Πιερία. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, η συντονίστρια Ρούλα Αρίση και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ όπως έγινε γνωστό το προσεχές διάστημα, θα υπάρξουν και άλλες επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στο νομό μας, «για την καλύτερη ενημέρωση των φορέων του νομού μας»