Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Σάτιρα για την παρακμή μιας κοινωνίας

Το κακό δεν νικιέται με το κακό αλλά με την Αγάπη! Σε όλη την εξέλιξη του έργου, οι παραμυθένιοι ήρωες με τα λυτρωτικά μηνύματα Αλήθειας που εκπέμπουν, αγκαλιάζουν την Αγάπη. Και η Αγάπη με την παιδική της αθωότητα αγκαλιάζει τους ήρωες και τις αλήθειες των παραμυθιών, εμπνέεται απ’ αυτές τις αλήθειες και νικά τις μάγισσες και τα κακά τού κόσμου. Το κακό δεν νικιέται με το κακό αλλά με την Αγάπη! Αυτό, άλλωστε, είναι και το βαθύτερο νόημα της παράστασης. «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια»! Πρόκειται για παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με τους σύγχρονους πολιτικούς και κοινωνικούς μύθους, δεν έχουν καμία σχέση με τις ψευτιές αυτού του κόσμου. Πρόκειται για παραμύθια που δεν είναι απατηλές ιστορίες, δεν οδηγούν στην άβυσσο, αλλά είναι διηγήσεις που εκπέμπουν φως, παρηγοριά και ελπιδοφόρες αλήθειες. Κι ο κόσμος μας έχει, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη απ’ αυτές τις αλήθειες. Γι αυτό και ο Σκηνοθέτης αυτής της παράστασης, ο Ανδρέας Μιχαήλ, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να δουν αυτή την παράσταση (στον 2ο κύκλο της, που αναμένεται να ανακοινωθεί). Κι όπως τονίζει, ιδιαιτέρως πρέπει να δουν την παράσταση αυτή τα παιδιά, που είναι η ελπίδα τού κόσμου μας. Κι ακόμη, να δουν αυτή την παράσταση και οι γονείς καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους.

Με την έγκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Το έργο αυτό, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, έχει εγκριθεί από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας και μάλιστα έχουν σταλθεί και σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα Σχολεία τού Νομού. Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν για σχολεία στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Κατερίνης. Ήταν παραστάσεις που καταχειροκροτήθηκαν από τα παιδιά.
Μάλιστα, μετά το πέρας κάθε παράστασης, πολλά από τα παιδιά των σχολείων πλησίαζαν τους μικρούς και μεγαλύτερους ηθοποιούς τού μιούζικαλ και τους ζητούσαν αυτόγραφα… Τέτοιος ενθουσιασμός!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις παραστάσεις που δόθηκαν για σχολεία τής Κατερίνης αλλά και ευρύτερα της Πιερίας, δόθηκε και μία παράσταση για το κοινό, με την παρουσία τού Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Οικονομίκου που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, με την παρουσία τού Προέδρου τού Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου τού Βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθους κόσμου που καταχειροκρότησε την παράσταση, τους συντελεστές της και βέβαια τον Σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ γι αυτό το αριστούργημα που δημιούργησε και παρουσίασε.