Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Από τη θεωρία στην… πράξη

Ημερίδα και εθελοντική αιμοδοσία από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης1

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης ημερίδα αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό, σε συνεργασία με το ΓΕΛ Κ. Μηλιάς.

Η ημερίδα εντασσόταν στο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Πράξεις Αλληλεγγύης στο 5ο ΓΕΛ-Αντιπραγματισμός στην πράξη», του οποίου υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Δέσποινα Τσιτουρίδου και συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, ο κ. Αντώνης Γράμπας και η κ. Τζένη Μεταξιώτη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Καζταρίδης Ιωάννης, εκπρόσωπος του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της ΔΙΔΕ Πιερίας και η ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κ. Τζήκα Βασιλική.
Περιλάμβανε μια σειρά εκδηλώσεων, με κεντρική την εθελοντική αιμοδοσία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών του σχολείου. Κλιμάκιο της Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με προθυμία και υπομονή εξυπηρέτησε τους ανθρώπους που θέλησαν να προσφέρουν το αίμα τους και να ενισχύσουν τον «Αιμοδοτικό Σύλλογο 5ου ΓΕΛ Κατερίνης». Η προσέλευση των εθελοντών ήταν μεγάλη. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μαθητών του 5ου ΓΕΛ, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και των αποφοίτων του σχολείου, μια κίνηση που απέδειξε την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς.
Οι ομιλίες της ημερίδας αφορούσαν τον οργανωμένο εθελοντισμό με ομιλητές, τον κ. Μπαρτζούδη Δημήτριο, ιατρό αιματολόγο, Επιμελητή Α΄ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο οποίος μίλησε για την εθελοντική αιμοδοσία και την αξία της, τον κ. Γράμπα Αντώνη, εκπαιδευτικό του 5ου ΓΕΛ, ο οποίος μίλησε για τη δράση της Action Aid και την οκταετή συνεχή συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα αναδοχής παιδιού, τον κ. Κατιρτζή Δημήτρη, Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ Παραρτήματος Κατερίνης ο οποίος μίλησε σχετικά με τη δράση του Σώματος και τέλος τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου που τη φετινή χρονιά δραστηριοποιείται σε δράσεις εθελοντισμού και αφιέρωσε το φετινό φύλλο της εφημερίδας σε αυτόν.
Ταυτόχρονα λειτουργούσε ένα εργαστήρι καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου οι μαθητές φιλοτέχνησαν ένα ψηφιδωτό με το δέντρο της ζωής και ένα μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία σε τοίχο, ζωγράφισαν ένα πανό και διάφορες άλλες ζωγραφιές σε χαρτί με θέμα τον εθελοντισμό.
Ήταν μια μέρα γιορτής, η οποία συμπληρώθηκε με την ετοιμασία ενός πλούσιου μπουφέ, με εδέσματα που πολύ πρόθυμα ετοίμασαν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου.