Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Απαράδεκτες και παραπλανητικές»

Ο Ανέστης Μυστρίδης απαντά σε όσους υποστηρίζουν οτι η ΜΕΘ λειτουργεί «εις βάρος» άλλων κλινικών του Νοσοκομείουimg_0723

Τέλος στις «πληροφορίες» που θέλουν την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να λειτουργεί «εις βάρος» άλλων κλινικών του Νοσοκομείου Κατερίνης, επιχειρεί να βάλει με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανέστης Μυστρίδης.

Ο κ. Μυστρίδης κάνει λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις» στις οποίες αναφέρονται «παραπλανητικά»: -Ότι για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής του Νοσοκομείου Κατερίνης μετακινήθηκε προσωπικό και υπάλληλοι από την Παιδιατρική, Χειρουργική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) και έτσι κατέστη δυνατό να εγκαινιαστεί! -Ότι παίρνοντας από τη Μ.Τ.Ν προσωπικό και μεταφέροντάς το στη ΜΕΘ, θα πεθάνουν άνθρωποι που νοσηλεύονται στο τεχνητό νεφρό! -Ότι άνοιξε μια μονάδα εις βάρος του υπόλοιπου Νοσοκομείου!» Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου «η αλήθεια είναι» πως ουδέποτε η διοίκηση του νοσοκομείου και οι έμπειροι διευθυντές των αναφερόμενων μονάδων-κλινικών θα επέτρεπαν μειώσεις προσωπικού με μετακινήσεις σε άλλα τμήματα που θα εγκυμονούσαν κινδύνους στη λειτουργία των μονάδων-κλινικών τους, ώστε να προκληθούν θάνατοι! Ειδικά για τη Χειρουργική Κλινική, αναφέρει ο κ. Μυστρίδης, όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε αλλά αντίθετα η δημιουργία της ΜΕΘ της δίνει δυνατότητα να πραγματοποιεί Τακτικά Χειρουργεία, που μέχρι πρόσφατα παραπέμπονταν στη Θεσσαλονίκη λόγω έλλειψης της ΜΕΘ. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον διοικητή, η λειτουργία της ΜΕΘ συνετέλεσε στην αποσυμφόρηση της Στεφανιαίας Μονάδας από μη καρδιολογικά διασωληνωμένα περιστατικά. Επιπροσθέτως το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΤΕΠ αυξήθηκε κατά ένα άτομο στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, το Σαββατοκύριακο που δεν λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και το ΠΕΔΥ. Επίσης ο αριθμός των νοσηλευτών ανά βάρδια παραμένει ο ίδιος σε όλα τα τμήματα. «Όλες οι παραπάνω δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο διαψεύδονται», αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Μυστρίδης, ο οποίος καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις» και πως «ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιους για δημιουργία εντυπώσεων.»