Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

«Κρεμάει» έναν κήπο στον τοίχο του σχολείου

Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης1

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ Outdoor Education, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης (πρώην ΤΕΕ ΕΑ), ετοιμάζει, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, έναν κάθετο κήπο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πλαστικά μπουκάλια.

Η ιδέα είναι, μέσα από τη συναρμολόγηση ενός σχολικού κάθετου κήπου, επαναχρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια, οι μαθητές να δουλέψουν μαζί για μια αλλαγή στο περιβάλλον, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για τα οφέλη της ανακύκλωσης, την επαναχρησιμοποίηση, τη βιωσιμότητα και τις μικρές καθημερινές πράξεις που κάνουν τη διαφορά.
Στην αναζήτηση ενός μεγάλου αριθμού μπουκαλιών που απαιτούνται για το έργο, οι μαθητές ήρθαν σ’ επαφή με την εταιρία εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού «ΔΙΟΣ» που εδρεύει στην Καρίτσα Πιερίας.
Εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ενώ περίμεναν να τους δοθούν μερικές φιάλες από τις άχρηστες που καθημερινά μπορεί να πετιούνται, η εταιρία τους περίμενε με 350 μπουκάλια ολοκαίνουργια και έτοιμα για μεταφορά. Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης ξενάγησε τους υπευθύνους στους χώρους ενός κτιρίου Ενεργειακής Κλάσης Α, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με μεγάλη δυνατότητα εμφιάλωσης γυάλινων φιαλών, 10λιτρων και 19λιτρων καθώς και φιαλών PET 0,5 και 1,5 λίτρων, σε πολύ υψηλές ταχύτητες και συνθήκες απόλυτης υγιεινής με απόλυτη ασφάλεια και πιστότητα, για τη διασφάλιση ενός ανταγωνιστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των χώρων είναι προσβάσιμοι και κατάλληλοι για εργασία από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, με τις απαραίτητες ράμπες σε όλους τους χώρους και με επιπρόσθετο ειδικό χώρο υγιεινής.
Παράλληλα, επενδύοντας στην τοπική κοινωνία, όσο αφορά στη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσω του ανταποδοτικού τέλους στο Δήμο, η εταιρία επεκτείνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στον τελικό αποδέκτη, τον άνθρωπο.
Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης αποδέχτηκε με χαρά την ευγενική πρόσκληση των ανθρώπων της εταιρίας να επισκεφθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί το εργοστάσιο, κάνοντας πράξη την outdoor παιδαγωγική φιλοσοφία που διακατέχει το σχολείο.