Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνεργασία με επίκεντρο τον Όλυμπο

Επίσκεψη του Δημάρχου Δίου Ολύμπου στον ΣΕΟ Θεσσαλονίκης%cf%83%ce%b5%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%83

Τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών (ΕΟΣ) Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος όπου είχε συνάντηση με το νέο Πρόεδρο του Δ.Σ. Ανέστη Γιαννικόπουλο, αλλά και τον απελθόντα Πρόεδρο Πάρη Σκουτέλη, καθώς και λοιπά μέλη του συλλόγου.

Αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ορειβατικές εξορμήσεις με επίκεντρο τον Όλυμπο ενώ συμφώνησαν να διοργανώσουν στο Λιτόχωρο από κοινού την άνοιξη, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και τον ΕΟΣ Λιτοχώρου, εκδήλωση, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, για τη διαδρομή του Λιτοχωρίτη ορειβάτη Δημήτρη Μπουντόλα που έχασε τη ζωή του στις 2 Οκτωβρίου του 1985 στην πρώτη οργανωμένη ανάβαση στα Ιμαλάια (Anappurna South) από πτώση χιονοστιβάδας.
Στο τέλος της συνάντησης ο βετεράνος ορειβάτης Ευθύμιος Ελευθεριάδης δώρισε στο Δήμαρχο το καινούργιο βιβλίο του, εκδόσεως του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, «Αναρριχήσεις στον Άθωνα».