Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ο «ανασχηματισμός» ξεκίνησε…

Σε ρόλο αντιδημάρχων οι κύριοι Ντόντης, Ντούρος και Τσιουκάνηςdimarhos

Με απόφαση δημάρχου ορίστηκαν χθες οι τρεις νέοι αντιδήμαρχοι, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τις αρμοδιότητες που μέχρι χθες είχαν η κ. Μπατάλα και οι κύριοι Κεραμιδιώτης και Κυραϊλίδης.

Παρότι η θητεία των αντιδημάρχων ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου, χθες ο δήμαρχος Κατερίνης, ξεκίνησε τον «ανασχηματισμό», μοιράζοντας ρόλους και αρμοδιότητες και αντικαθιστώντας τους τρεις από τους επτά συνολικά αντιδημάρχους που διαθέτει ο Δήμος. Νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν ο Λάζος Ντόντης (στη θέση της κ. Μπατάλα), ο Δημήτρης Ντούρος (στη θέση του κ. Κυραϊλίδης) και ο Κώστας Τσιουκάνης (στη θέση του κ. Κεραμιδιώτη). Δημήτρης Ντούρος και Κώστας Τσιουκάνης, για πρώτη φορά αναλαμβάνουν αρμοδιότητες αντιδημάρχων στο Δήμο Κατερίνης. Στη θέση τους (τουλάχιστον μέχρι να βγει απόφαση δημάρχου) παραμένουν ο αναπληρωτής δημάρχου Τάκης Λεμονόπουλος, ο Στέργιος Μπουσνάκης (έχει τον τομέα της Πολεοδομίας), ο Δημήτρης Βαϊνάς (με τομέα τα έργα εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Κατερίνης) και ο κ. Αθανασιάδης (με τομέα την καθαριότητα). Προφανώς και μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν αλλαγές και στις υπόλοιπες αντιδημαρχίες, ενώ σύμφωνα με τον νόμο, αναμένεται να διεξαχθούν και δημαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προεδρίου στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Οι αλλαγές ρόλων, αναμένεται να δημιουργήσουν «ντόμινο» μετακινήσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του δήμου, όπως συνήθως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Σε ότι αφορά τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αν ο δήμαρχος ακολουθήσει την τακτική των δύο προηγούμενων θητειών, τη θέση του κ. Λιακόπουλου θα αναλάβει ο Τάκης Λεμονόπουλος. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που περιμένουν να αναλάβουν αντιδήμαρχοι, ενώ θα έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξει αλλαγή στην προεδρία της ΔΕΥΑ Κατερίνης η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση.

Ποιες αρμοδιότητες παίρνουν οι νέοι αντιδήμαρχοι
Ο Λάζος Ντόντης, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων έχει την ευθύνη και εποπτεία της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, την παρακολούθηση εφαρμογής του προϋπολογισμού, τη μέριμνα για την βεβαίωση οφειλών, τη μέριμνα για την είσπραξη όλων των εσόδων και των προστίμων που επιβάλλονται από τον Δήμο, την διαχείριση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, καθώς και την ευθύνη διαχείρισης των νομικών υποθέσεων που αφορούν στο Δήμο, την παρακολούθηση της πορείας αυτών και τον συντονισμό όλων των ενεργειών σχετικά με δικαστικές αποφάσεις και λοιπές δικαστικές ή εξώδικες πράξεις.
Ο Δημήτρης Ντούρος, αναλαμβάνει την ευθύνη και εποπτεία του σχεδιασμού κατασκευής και συντήρησης έργων και αναπτυξιακών υποδομών των οικιστικών περιοχών του Δήμου, τον σχεδιασμός, κατασκευή και συντήρηση κτιριακών έργων, την ευθύνη και εποπτεία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ευθύνη και εποπτεία συντήρησης του οδικού δικτύου, των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων εντός οικιστικών περιοχών, καθώς και την ευθύνη και εποπτεία διαχείρισης των ρεμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων
Τέλος ο Κώστας Τσιουκάνης αναλαμβάνει στις αρμοδιότητες του, μεταξύ άλλων, είναι η εποπτεία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου, της διαχείρισης του υλικού των Αποθηκών, και της συντήρησης και καθαριότητας των Δημοτικών Πάρκων