Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ανταλλάσουν… αριθμούς!

Έξι δημοτικά σχολεία της Κατερίνης…

Την μετονομασία έξι δημοτικών σχολείων της Κατερίνης προτείνει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΔΕΠ. Η αποδοχή του αιτήματος, θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στο «κλείσιμο του φακέλου» κατασκευής των τριών βιοκλιματικών σχολείων Κατερίνης.

Ουσιαστικά με την εισήγηση που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της ΔΕΠ Αναστάσιος Παπαζήσης, προτείνει την ανταλλαγή αριθμόύ μεταξύ του 4ου και 18ου Δημοτικού, του 5ου και του 17ου Δημοτικού και του 14ου και 19ου Δημοτικού Σχολείου

Ο λόγος που κατέληξε σ’ αυτήν την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο σχετίζεται με την κατασκευή των τριών βιοκλιματικών σχολείων (17ο, 18ο και 19ο) τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση οτι θα στεγάσουν το 4ο, του 5ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα. Αντί όμως μετεγκατάστασης, ο Δήμος επέλεξε στα βιοκλιματικά κτίρια, να δημιουργήσει νέες σχολικές μονάδες (17ο, 18ο και 19ο) κάτι που ως φαίνεται η Διαχειριστική Αρχή δεν μπορεί να δεχθεί και έτσι ο «φάκελος» μένει ανοιχτός, με τον κίνδυνο αυτό να κοστίσει στο δήμο, υπαρκτό. Με τη μετονομασία των σχολείων αντιδρούν και οι εκπαιδευτικοί, αφού υποστηρίζουν οτι θίγονται εργασιακά τους δικαιώματα, εκφράζοντας ενστάσεις για το εάν μπορεί να γίνει μετονομασία, χωρίς τη μεταφορά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού κάποιες θέσεις είναι προσωποπαγείς. Κατά τη συζήτηση του θέματος, παρενέβη και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός κ. Χανδόλιας, ο οποίος εκτίμησε οτι θίγονται εργασιακά δικαιώματα. Ο κ. Χανδόλιας, χαρακτήρισε «μετέωρη την μετονομασία» και επικαλέστηκε γνωμοδότηση της νομικής εκπροσώπου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Τη γνωμοδότηση επί του θέματος ζήτησε και η δημοτική σύμβουλος του Άλλου Δρόμου Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, εκφράζοντας επιφυλάξεις ως προς το εάν δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα. Η κ. Χαϊλατζίδου είπε οτι «το θέμα δεν είναι απλό», συμπληρώνοντας πως για μια ακόμη φορά έρχεται το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του να καλύψει λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Από την πλευρά του ο κ. Κυριακίδης, ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο της ΔΕΠ αν μπορεί να εγγυηθεί ο ίδιος προσωπικά πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη χρηματοδότηση των τριών νέων σχολείων, αν δεν προχωρήσει το σχέδιο μετονομασίας τους, καθώς και «γιατί συνεχίζει η δημοτική αρχή να ρισκάρει με το ΕΣΠΑ» Το θέμα θα πρέπει να το δει το συμβούλιο με προσοχή, είπε ο Στέργιος Μπουσνάκης, ζητώντας από τη ΔΕΠ να λάβει οπωσδήποτε υπόψη τις θέσεις των εκπαιδευτικών, ώστε να μη δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα Απαντώντας ο κ. Παπαζήσης στις επιφυλάξεις των συμβούλων ο πρόεδρος της ΔΕΠ, εκτίμησε οτι δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. «Υπηρέτησα την εκπαίδευση 27 χρόνια και είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Παπαζήσης, διευκρινίζοντας οτι η οριστική απόφαση για τη μετονομασία θα ληφθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας, τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενδεχομένως και το Υπουργείο. Η πρόταση μετονομασίας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.