Τα Ολύμπια Νέα

Αθλητισμός

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 82 – ΒΑΦΥΡΑΣ 70

Το Σάββατο 28/1 η ομάδα των ανδρών μας αγωνιζόταν στην Αριδαία με αντίπαλο τον τοπικό ΦΟ που φιγουράρει μόνος δεύτερος στο βαθμολογικό πίνακα της Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ. Εκ των πραγμάτων θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους παίκτες μας. Ο βαθμός δυσκολίας όμως ήρθε να γιγαντωθεί πριν το παιχνίδι καθώς υπήρξαν πάρα μα πάρα πολλές απουσίες.18

Και πιο συγκεκριμένα υπήρξαν μόλις 6 παίκτες στην αποστολή και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είχαν από μικρό έως και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ 6ος παίκτης ήταν και ο Αντώνης Ζαρκανέας (γεννημένος το 2002) που είχε απλά ακόμα μία παρουσία σε φύλλο αγώνα του πρωταθλήματος χωρίς όμως συμμετοχή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν λίγο μουδιασμένοι και μετά το αρχικό 0-4, έβαλαν μπροστά τις μηχανές τους. Σχετικά εύκολα κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να τελειώσουν το 1ο δεκάλεπτο με σκορ 22-10. Φάνηκε όμως πως αυτό το δεκάλεπτο ήταν ικανό να βοηθήσει τους παίκτες μας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγώνα έτσι ώστε να φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια.

Και ξαφνικά είδαμε τους 6 να παλεύουν να καταφέρουν αυτό που θα έπρεπε να καταφέρουν 12. Πάλεψαν όλοι τους και με τον 16χρονο Σαραπτσή να συμπληρώνει την πεντάδα (και να αγωνίζεται για 37 λεπτά συνολικά) και τον Ζαρκανέλα να βοηθάει τα μέγιστα (στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε), κατάφερε η ομάδα από εκεί και ύστερα να σταθεί απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και να παλέψει το παιχνίδι. Σκορ ημιχρόνου 37-24.

Το 2ο ημίχρονο κύλισε όπως και το 2ο δεκάλεπτο, με την υπερπροσπάθεια και την συγκέντρωση των παικτών μας να προσπαθούν να καλύψουν την κούραση αλλά και την απειρία των νεαρών παικτών μας. Όλοι τους πραγματικά προσπάθησαν πολύ για να σταθούν στον αγώνα με αξιοπρέπεια και το κατάφεραν και με το παραπάνω. Το επιμέρους σκορ του 2ου ημιχρόνου ήταν 45-46 και έτσι διαμορφώθηκε και το τελικό 82-70 με την διαφορά δηλαδή που εξασφάλισαν οι γηπεδούχοι από το 1ο δεκάλεπτο.

Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε στο ΦΟ για την νίκη του που ήταν πέρα για πέρα δίκαιη αλλά και για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία τους. Συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε στους διαιτητές του αγώνα κους Καραμανλή και Κορδάλη για την πάρα πολύ καλή διαιτησία τους. Συγχαρητήρια όμως θα δώσουμε και στα 6 παλικάρια της ομάδας που παρά την ήττα μας έκαναν περήφανους, και περισσότερο αισιόδοξους για την συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για το μέλλον της ομάδας γενικότερα.

Οι αριθμοί του αγώνα:

1ο 10λεπτο: 22-10

2ο 10λεπτο: 37-24 (15-14)

3ο 10λεπτο: 66-52 (29-28)

4ο 10λεπτο: 82-70 (16-18).

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: (Βάτσης) Αμπάρης 3, Κανονίδης, Σαμαρτσίδης 2, Τοπαλίδης 7, Ζερζής, Μπεγλόπουλος 11 (2), Παπαβραάμ 10 (2), Αβραμίδης 24 (8), Αμανίδης, Μακρόπουλος 25, Αργυρός, Τόγκας.

ΒΑΦΥΡΑΣ: (Σαραπτσής) Καραμπατάκης 12 (4), Μαντζόλης 14, Σαραπτσής Χ 9 (1), Ψαρρός 29 (3), Ελευθεριάδης 3, Ζαρκανέλας 3.