Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Δωρέα φαρμάκων και υλικών

Από το Κοινωνικό Ιατρείο «Αλ. Φτίκας» στο Νοσοκομείο Κατερίνης2017012601

Μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού (και δεν είναι η πρώτη φορά), παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης το Κοινωνικό Ιατρείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου «Αλέκος Φτίκας»

Τα υλικά αφού πρώτα ελέγχθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της ομάδας και παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Προηγουμένως είχε υπογραφεί πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης από το αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας. Το υλικό προέρχεται από δωρεές συμπολιτών μας, αλλά και φίλων της ομάδας από το εξωτερικό, οι οποίες συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπως και κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου. Τα υλικά που παραδόθηκαν είναι αξίας χιλιάδων ευρώ και σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου της πόλης μας θα δώσουν σημαντική ανάσα σε πολλά από τα τμήματα του. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με την ευκαιρία, συνεχάρη την Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης για τις συντονισμένες τους προσπάθειες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο τμήμα, ένα πραγματικό στολίδι για το νοσοκομείο της πόλης μας, το οποίο επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, θα μπορέσει να λειτουργήσει νοσηλεύοντας ασθενείς που μέχρι τώρα έπρεπε να μεταφέρονται σε άλλες πόλεις», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της. Όπως σημειώνει, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ενίσχυσε με όλες τις δυνάμεις την προσπάθεια αυτή και νοιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη βλέποντας να πραγματοποιείται αυτό το τόσο θετικό βήμα εκ μέρους της πολιτείας και της διοίκησης του νοσοκομείου της πόλης μας.

Εγκαινιάζεται η ΜΕΘ
Να σημειωθεί οτι τα εγκαίνια της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι.
Στην τελετή εγκαινίων, θα είναι και ο αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης. Αξίζει να τονιστεί, οτι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης, διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ από το 2011 όταν και έγινε η μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο.
Παρόλα αυτά, από τις 11 κλίνες που διαθέτει συνολικά (μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη και περιστατικά πολυτραυματιών) θα λειτουργήσουν οι πέντε ή έξι.