Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Αλλαγή «φρουράς» στην Αστυνομική Διεύθυνση

Ο Γ. Τζήμας νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας

 

Με ανοιχτή επιστολή του, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ευχαριστεί τους Πιεριείς για τη συνεργασία και εύχεται καλή δύναμη στον διάδοχό του.

Ο μέχρι πρότινος υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γεώργιος Τζήμας, αναλαμβάνει Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας.

Μετά την προαγωγή του κ. Μαντζούκα σε Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, ένας ακόμη Πιεριέας αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, την οποία υπηρέτησε εδώ και πολλά χρόνια από διάφορα τμήματα της. Ο κ. Τζήμας, διετέλεσε και Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έχοντας στο ενεργητικό του σειρά επιτυχημένων αποστολών. Τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, πρώτος έσπευσε να συγχαρεί ο κ. Μαντζούκας σε ανοιχτή επιστολή του προς τους Πιεριείς. Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Κεντρικής Μακεδονίας, στην ίδια επιστολή ευχαριστεί όλους τους Πιεριείς για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί τους κατά τα χρόνια που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής στο νομό μας. Ειδική αναφορά, κάνει στα στελέχη της Αστυνομίας στην Πιερία, από τους οποίους ζητά να εργαστούν με την ίδια διάθεση και ζήλο. Αναλυτικά στην επιστολή του ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας αναφέρει: «Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αποχωρώ από την θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας, θέση την οποία υπηρέτησα επί 5ετία και αναλαμβάνω την τιμητική θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας. Η τιμητική αυτή επιλογή της πολιτείας, μου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα λύπης και ικανοποίησης ταυτόχρονα. Λύπη αφενός, γιατί όντας γέννημα-θρέμμα της πιερικής γης αποχωρώ από την υπηρεσία στην οποία ανδρώθηκα επαγγελματικά επί 29 συναπτά έτη και υπηρέτησα με πίστη, επιμονή κι ανιδιοτέλεια. Ικανοποίηση αφετέρου, διότι το πολύχρονο και κοπιαστικό έργο που επιτελέσαμε μαζί με τους ικανούς συνεργάτες μου στην οργάνωση, λειτουργία και συνολική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας δεν πέρασε απαρατήρητο από τους πολίτες και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ευχαριστώ θερμά τους Αρχιερείς και ιερείς, βουλευτές και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ένστολους συναδέλφους των λοιπών σωμάτων, συνταξιούχους αστυνομικούς, φορείς και συλλόγους, δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε., όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του νομού για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου, την φιλία και την εκτίμηση που μου πρόσφεραν απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους άξιους συνεργάτες μου, όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για τη συμβολή τους στο έργο που πραγματοποιήθηκε. Αισθάνομαι τιμή που διατέλεσα Διευθυντής τους και τους προτρέπω να το συνεχίσουν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα προς το συμφέρον των πολιτών και των δικαιωμάτων τους. Εύχομαι ολόψυχα στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Επίσης σε όλους σας υγεία και ευημερία με την παράκληση, να εύχεστε, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και της τιμής που μου απέδωσε η πολιτεία κατά την άσκηση των νέων μου καθηκόντων.»

 

Συγχαρητήριες επιστολές

 

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο νέο Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, κ. Γιώργο Τζήμα,για την άξια προαγωγή του στο αξίωμα  και του εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και πολυετή εμπειρία σε συνδυασμό με την εντιμότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνουν, θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείριση καταστάσεων και κάλυψη των νέων αυξημένων και σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών.

Είμαι βέβαιη ότι η  αγαστή συνεργασία των προηγούμενων χρόνων θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου  

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον συμπολίτη μας Γεώργιο Τζήμα, για την προαγωγή του, στη θέση του Διευθυντή, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Η πολυετής διακεκριμένη πορεία του στην ΕΛ.ΑΣ., το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η επαγγελματική του αφοσίωση, αποτελούν εχέγγυα ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου και αποδοτικού έργου, στη νέα υπεύθυνη και υψηλή αποστολή που αναλαμβάνει.

Είμαι βέβαιος για την συνέχιση της αγαστής και άριστης συνεργασίας μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία.

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης  

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο συντοπίτη μας Ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα για την τοποθέτησή του στο αξίωμα του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα απαιτητικά καθήκοντα που ανέλαβε, αντιμετωπίζοντας τα αποτελεσματικά με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Επίσης, εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στο μέχρι πρότινος Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κ. Τζήμα Γιώργο για την προαγωγή του στο αξίωμα του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας. Εύχομαι ολόψυχα υγεία, καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή στο δύσκολο έργο του.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης