Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ανοίγει η συζήτηση στη Zootechnia

«Αγροτικά Επιμελητήρια»

1

Την Κυριακή, 5 Φεβ στις 2 το μεσημέρι, στους χώρους της Zootechnia (περίπτερο 8, αίθουσα D) οργανώνεται ανοικτή συζήτηση, με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνία των πολιτών, από τον κ Θ. Σδρούλια και τον κ Δ. Μιχαηλίδη για ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών και προτάσεων για την πιθανότητα να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια μορφή «Αγροτικού Επιμελητηρίου».

Ο όρος «αγροτικό» παραπέμπει στα αγροτικά επαγγέλματα, και εκτιμάται ότι κατ αρχήν νοούνται οι ασχολούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, την δασοκομία, την παραγωγή ενέργειας, την μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, τον αγροτουρισμό και τα συναφή με τους οκτώ παραπάνω τομείς. Ως συναφή, κατ αρχήν, θα μπορούσαν να εννοηθούν, η παραγωγή, έρευνα και διατήρηση πολλαπλασιαστικού υλικού, η τροφοδοσία με καύσιμα, η παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων και φαρμάκων, η παροχή πάσης μορφής υπηρεσιών και έρευνας, οι κατασκευαστές και έμποροι εργαλείων, μέσων και μηχανημάτων καλλιέργειας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, οι εξειδικευμένοι μεταφορείς, τα κέντρα διακίνησης αγροτικών προϊόντων και logistic, οι εξειδικευμένες αγορές και κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να διαμορφώσει έναν ισχυρό αγροτικό τομέα.
Όσοι συναντηθούν και συζητήσουν, στον «Ν. Γερμανό», περίπτερο 8, στην αίθουσα D, θα συνδιαμορφώσουν μια καταγεγραμένη συναντίληψη, πάνω στην οποία θα συνεργασθούν, και θα συνδιαμορφώσουν την παραπέρα, (αν συναπαφασισθεί να υπάρξει παραπέρα), δραστηριότητα προς την κατεύθυνση δημιουργίας Αγροτικών Επιμελητηρίων και στην Ελλάδα.
Αγροτικά Επιμελητήρια λειτουργούν στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.
Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό ακούγονται λέξεις που οδηγούν σε Αγροτικά Επιμελητήρια. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξη του το καλοκαίρι του 2016 αναφέρθηκε ονομαστικά σε αυτά. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων επίσης αναφέρθηκε στα Αγροτικά Επιμελητήρια.
Η Κοινωνία των πολιτών πρέπει να έχει άποψη και να ξεκινήσει την «ζύμωση από τα κάτω», όπως πρέπει να κάνει κάθε πολίτης για κάθε θέμα, πέραν των οργανωμένων δομών και πέραν της κεντρικής εξουσίας.
Οι διοργανωτές, περιμένουν όλους τους ενδιαφερόμενους για τα Αγροτικά Επιμελητήρια και, κυρίως, όσους πιστεύουν στην κοινωνία των πολιτών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την συμμετοχή στην συζήτηση, αλλά ακόμα και με ηλεκτρονική επικοινωνία.
Η συζήτηση για την πιθανότητα να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια μορφή
Δ.Μ.