Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εξπρές χιονιάς

Τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες επέστρεψαν στην Πιερία

1-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%85

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική ορεινή Πιερία επανεμφανίστηκαν στο νομό μας. Και μπορεί οι χιονοπτώσεις να είναι σε ύφεση σήμερα, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα επιμείνουν και τις επόμενες ώρες.

Χθες, ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε ακόμη και στην πόλη της Κατερίνης, ενώ πιο έντονα ήταν τα φαινόμενα στο δυτικό κομμάτι του Καλλικρατικού δήμου Κατερίνης, όπου η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης.
Από νωρίς χθες το πρωί, συνεργεία της Π.Ε. Πιερίας αλλά και του Δήμου Κατερίνης, λειτουργώντας προληπτικά, φρόντισαν να μείνει ασφαλές το οδικό δίκτυο προς τα όρια του νομού με τη Λάρισα.
Ρίψη αλατιού και απομάκρυνση πάγου στα σημεία όπου σχηματίστηκε από τις χαμηλές θερμοκρασίες επιχειρούσαν συνεργεία της Π.Ε. Πιερίας και συγκεκριμένα στον οδικό άξονα της 13ης Εθνική Οδού (Φωτεινά – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού), στην 15η Επαρχιακή Οδό (Βρύα – Ελατοχώρι – Όρια Νομού), τον οδικό άξονα Ελατοχώρι – Μοσχοπόταμο – Λαγοραχη
Από την άλλη, ο Δήμος Κατερίνης «επιστράτευσε» κάθε διαθέσιμο μέσο, στην ασφάλεια των πολιτών και στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, από νωρίς χθες το πρωί.
Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει προχήρησε σε παρεμβάσεις, όπου απαιτήθηκε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.
Ο Δήμος Κατερίνης, θα παραμείνει σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.
Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων από την Ρητίνη μέχρι το Ελατοχώρι και το χιονοδρομικό κέντρο