Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Φουλ επίθεση στον λαϊκισμό

Κ. Μητσοτάκης: Μαύρη επέτειος τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με αναφορά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε, η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτε στο πέρασμά της. «Ο λαϊκισμός και το ψέμα είναι πρωτοφανή, ενώ το μέγεθος της καταστροφής και η ήττα της χώρας είναι καθολική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν στο τέλος του 2014, όταν παρέλαβε η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδιώκει και καταδικάζει τους πολλούς Έλληνες. «Ποιοι πλήττονται από την εγκληματικότητα, τα βόρεια προάστια ή οι λαϊκές συνοικίες, ποιοι πλήττονται από τη διάλυση των νοσοκομείων αν όχι οι πιο αδύναμοι. Η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη, οι ανισότητες διευρύνθηκαν και κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα τη μαύρη επέτειο. Οι κομματικοί μανδαρίνοι που χρησιμοποιούν το κράτος σαν λάφυρο είναι εκείνοι που γιορτάζουν», τόνισε.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ήλθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη, ότι η κατάντια και η μιζέρια είναι μία θλιβερή παρένθεση».
Υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της θέλησης των πολιτών, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων.
«Μέχρι πρόσφατα, οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, μέσα από την αμφισβήτηση των δανειστών κ.λπ. Όλα αυτά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και έβαλαν φόρους 9 δισ., έβαλαν πολύ περισσότερους φόρους από ό,τι ήταν απαραίτητο, αφού εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα. Ψέματα ανικανότητα, φόροι, αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν την εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαρκής, ανυπόφορη λιτότητα. Οι μεγάλες αλλαγές και οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις δυσφημίστηκαν. Δείτε τι γίνεται με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ο ελληνικός λαός απαιτεί, θέλει σήμερα μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, ικανή να υλοποιήσει ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική ανάγκη, σήμερα ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο ώριμος και υπεύθυνος», σημείωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση σέρνεται, κάθε νέα καθυστέρηση συνεπάγεται επιβάρυνση για τους πολίτες και εξήγησε: «Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι αναγκαία προϋπόθεση για να έχουμε πρόσβαση στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και κυρίως για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός τον Ιούνιο. Ζούμε επανάληψη του 2015. Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας τορπίλισε την πέμπτη αξιολόγηση, τώρα ως πρωθυπουργός τορπιλίζει τη δική του δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, δίνει μάχες με φανταστικούς ανεμόμυλους, θερίζει θύελλες που η ίδια θέρισε. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που επιτρέπει στους δανειστές να απαιτούν μέτρα πέρα από τη δική της θητεία και να φέρνουν από την πίσω πόρτα το grexit σαν λύση. Αρκετά πια με τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, η ανικανότητα και διγλωσία του κ. Τσίπρα οδηγεί τους δανειστές να αυξάνουν τις απαιτήσεις τους.
»Κανείς δεν ξέρει τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Από τη μία η κυβέρνηση δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και από την άλλη εκλιπαρεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Παράλληλα, κρύβει την αλήθεια ότι έχει αναλάβει δεσμεύσεις και ότι όσο καθυστερεί χάνουμε την αξιοπιστία μας και ανεβαίνουν οι απαιτήσεις τους. Ο κ. Τσίπρας παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή του στην εξουσία, με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο. Στο τέλος, ασθμαίνοντας θα δεχθεί τα πάντα. Αλλά έχει ανάγκη από χρόνο για να πείσει τους οπαδούς του για την επόμενη κυβίστησή του. Εκτός αν έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σηκώνοντας το λάβαρο της αντίστασης και στήνοντας νέα τεχνητά διλήμματα. Αν δεν μπορεί, ας κάνει στην άκρη. Δεν φοβόμαστε το βάρος της ευθύνης. Όσο πιο γρήγορα φύγει ο Τσίπρας, τόσο πιο γρήγορα θα ανατείλει η ελπίδα για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να κυβέρνησουμε και να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση των θεσμών και της Δημοκρατίας. «Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το κράτος και τους θεσμούς της Πολιτείας. Η ισοπέδωση των θεσμών συντελέστηκε στα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι πολίτες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Και να κυριαρχήσει ο φόβος, με την έννοια της καθήλωσης που ακυρώνει κάθε ελπιδοφόρο στοιχείο που είχε ξεπηδήσει στην κρίση», επεσήμανε.
Απευθυνόμενος σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, υπογράμμισε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε, όχι όμως ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα σηκώσει πάλι κεφάλι, με σχέδιο και σκληρή δουλειά, και κυρίως με τη δύναμη της αλήθειας. Είναι ο μοναδικός δρόμος και αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσω. Δεν θα δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Βίντεο σαν αυτά που κυκλοφορούν για τον κ. Τσίπρα στο διαδίκτυο, εγώ δεν θα γίνω».
«Πρέπει να εμπνεύσουμε έναν νέο πατριωτισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και διέκρινε τον πατριωτισμό από τον στείρο εθνικισμό. «Δεν είναι η μοίρα μας, η μιζέρια που ζούμε σήμερα, ο αγώνας μας αφορά την πατρίδα μας και είναι καθήκον μας να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και περήφανη. Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα το πεπρωμένο μας», σημείωσε. «Εμπιστευθείτε μας, έχουμε σχέδιο και ξέρουμε πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές και θέσεις εργασίας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί είναι μαζί μας. Ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή».