Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Προαγωγή για τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας

Αναλαμβάνει Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής στην Κεντρική Μακεδονία

img_0648

Σε Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντής προήχθη ο Αστ. Διευθυντής Πιερίας Αθανάσιος Μαντσούκας, με απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας μετά και τις πρόσφατες κρίσεις.

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Η αποτελεσματικότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας στην εξιχνίαση μικρών και μεγάλων υποθέσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την προαγωγή του Αστυνομικού Διευθυντή Πιερίας
Τα τελευταία χρόνια που ήταν στο τιμόνι της Διεύθυνσης ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, η υπηρεσία ασχολήθηκε και με τα «μικρά» της καθημερινότητας του πολίτη, ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, ενώ σημαντική ήταν και η κοινωνική δράση της Διεύθυνσης.
Αξίζει να σημειωθεί, οτι το 2016 ήταν ένα ιδιαίτερο έτος, αφού σε όλα τα άλλα που είχε να διαχειριστεί η Αστυνομική Διεύθυνηση Πιερίας, ήταν και το προσφυγικό. Ο νομός μας, έφτασε να φιλοξενεί ακόμη και περισσότερους από 1800 πρόσφυγες, με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας να φέρνει σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή που είχε να κάνει με την ασφάλεια όχι μόνο των κατοίκων του νομού, αλλά και των ίδιων των προσφύγων, συνδράμοντας ουσιαστικά στις προσπάθειες του Στρατού
Τα ειλικρινή της συγχαρητήρια, στον Ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα, εκφράζει για την προαγωγή και ανάληψη καθηκόντων στο αξίωμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία του εύχεται ολόψυχα υγεία, δύναμη και μία επιτυχημένη και παραγωγική θητεία.
Η κ. Μαυρίδου, στο συγχαρητήριό της αναφέρει οτι είναι «βέβαιη πως θα συνεχίσει το δρόμο του καθήκοντος με αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα, με την αξιοσέβαστη εμπειρία και ικανότητα που διαθέτει και με γνώμονα την προστασία του πολίτη θα αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί στο νέο του απαιτητικό υπηρεσιακό έργο και προσβλέπουμε στη διατήρηση της αγαστής συνεργασίας που είχαμε τόσα χρόνια», καταλήγει η αντιπεριφερειάρχης