Τα Ολύμπια Νέα

Κυριότερες Ειδήσεις / Τοπικά Νέα

«Δεν βιάζομαι, δεν κρύβομαι, δεν απέχω»

Συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης Σπ. Κουλκουδίνα

trans-epta-612

Για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις αλλαγές στο κόμμα, αλλά και το ρόλο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης στην προώθηση του μηνύματος που θέλει να περάσει στην κοινωνία, μιλά στην «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Κατερίνης ΝΔ Σπύρος Κουλκουδίνας.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας, μόλις στα 31 του χρόνια, έχει αναλάβει τη μεγαλύτερη Δημοτική Οργάνωση του Νομού μας, έχοντας από τους πρώτους μήνες στην προεδρία επιδείξει διάθεση για παρέμβαση. Με οδηγό τη «συμφωνία αλήθειας» και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης έχει «ταράξει» τα εσωκομματικά νερά στην Πιερία, σε σημείο που οι πιο «καχύποπτοι» να βλέπουν πίσω από τις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης, προσπάθεια του κ. Κουλκουδίνα να βρει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στη συνέντευξη του στην «Ε» δεν αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα του «επόμενου βήματος» και να καταθέσει τη δική του άποψη για το σήμερα και το αύριο της Πιερίας. Επίσης, αναφέρεται στη συνεργασία της Οργάνωσης με τη ΝΟΔΕ και τον πρόεδρο της, με τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ., αλλά και στο «συνωστισμό» υποψηφίων για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τον ως κάτι «ευχάριστο».

 

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Ν. Ζαμαντζά

ept1 ΕΠΤΑ: Αυτόν τον καιρό συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρείτε ότι οι «πληγές» που πάντα ανοίγει μια εσωκομματική διαδικασία έκλεισαν ή απλά κρύφτηκαν κάτω από το χαλί, λόγω της κακής εικόνας που παρουσιάζει η κυβέρνηση και βοηθά τη ΝΔ να εισπράττει δημοσκοπικά οφέλη;

 

Σπ. Κουλκουδίνας: Έναν σχεδόν χρόνο πριν, όλοι πίστευαν ότι η Ν.Δ. μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβρη του 2015, την επεισοδιακή και μακρά περίοδο έντονης εσωστρέφειας στη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών θα αργούσε να επουλώσει τις πληγές που όπως εύστοχα σημειώσατε ανοίγουν πάντα μετά από μια διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις παλινωδίες και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πολύ σύντομα διέψευσε τις ελπίδες των Ελλήνων, αλλά γιατί η Ν.Δ. παρουσιάστηκε ενωμένη και αποφασισμένη να υπερνικήσει τις όποιες εσωτερικές της δυσλειτουργίες πολύ γρήγορα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κρίσιμη για τη χώρα περίοδο δεν επέτρεψε να υπάρξει στασιμότητα. Παρουσίασε το πλάνο των 100 πρώτων ημερών που αφορούσε την ανασύνταξη του κόμματος και προχώρησε πολύ γρήγορα σε διαδικασίες ανάδειξης νέων κομματικών οργανώσεων, οργάνωσε το 10ο τακτικό εθνικό συνέδριο της ΝΔ, πήρε πρωτοβουλίες, έδωσε το ρυθμό σε κάθε κύτταρο του κόμματος και ταυτόχρονα άσκησε σοβαρή, υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ένα σαφές προβάδισμα για τη Ν.Δ.  και όσο περνάει ο καιρός η διαφορά μεγαλώνει και η αυτοδυναμία έρχεται ολοένα και πιο κοντά.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να διαλύσει την κοινωνική συνοχή, να στρεβλώσει πλήρως την εικόνα της χώρας μας, όχι μόνο στους εταίρους μας , αλλά και σε διεθνές επίπεδο, να εξαφανίσει κάθε προοπτική ανάπτυξης, να επιφέρει καίριο πλήγμα σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, να βυθίσει τους δείκτες απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων, να οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες και μπορώ να σας αναφέρω ακόμη περισσότερα «επιτεύγματά» της.

 

ept3

 

Ε.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε αλλαγές στη δομή της ΝΔ και αλλαγή αντιπολιτευτικής τακτικής.  Πιστεύετε ότι έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε σ” αυτές τις αλλαγές ή απλά ανακυκλώνονται πειραματισμοί του παρελθόντος; Τι θεωρείτε ότι ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δείχνει περισσότερο να στηρίζεται σε εκείνη του ώριμου φρούτου;

Σπ. Κ.: Μόνον όποιος δεν θέλει, δεν βλέπει πραγματικά τις αλλαγές, τόσο στη δομή της Ν.Δ., όσο και στην τακτική που ακολουθεί. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιδίδεται σε έναν ιδιότυπο ανταγω-νισμό με τον ίδιο της τον εαυτό προσπαθώντας να αναιρέσει όχι μία ή δυο από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά το σύνολο του «προγράμματός» της. Ποτέ και πουθενά η σύγχρονη πολιτική ιστορία δεν έχει καταγράψει τέτοια αναντιστοιχία πολιτικών δεσμεύσεων και πράξεων.

Ας γυρίσουμε όμως στα της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει και το έχει αποδείξει από το βήμα της Βουλής ουκ ολίγες φορές, τη γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα που ορισμένες φορές μπορεί να μην ικανοποιεί τα αυτιά των ψηφοφόρων μας αλλά είναι αυτή η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο στα σοβαρά προβλήματα.