Τα Ολύμπια Νέα

Κοινωνικά

Η επιβίωση της Ελλάδας

Ο Κωνσταντίνος Λούλης τη Δευτέρα στη Σχολή Γονέωνimage008

 

«Η Επιβίωση της Ελλάδας» μέσα από διαδοχικά θαύματα, είναι το θέμα της ομιλίας της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα Το θέμα θα αναπτύξει ο πρ. Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους και Πρόξενος Ολλανδίας Κεντρικής Ελλάδος Κ. Λούλης, παρουσιάζοντας ουσιαστικά, το πόνημα του, που μέσα σε 2 χρόνια κατέγραψε 6 εκδόσεις και χιλιάδες αντίτυπα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα επιβίωσε μέσα από διαδοχικά θαύματα. Θα υπάρξει άραγε άλλο ένα; Γεγονός είναι πως ο μοναδικός ένοχος για τον αργό θάνατο της Ελλάδος είναι ο ίδιος ο Ελληνικός λαός γιατί αυτός επιλέγει αυτούς που τον κυβερνούν. Είναι θεμελιώδες λάθος να μην έχουμε την παρρησία να επισημαίνουμε τα λάθη μας. Η αλήθεια είναι πως δεν καταλογίζουμε εύκολα ευθύνες στους εαυτούς μας. Αναζητούμε ενόχους και ηθικούς αυτουργούς πάντα σε τρίτα πρόσωπα. Χαρακτηρίζουμε με ευκολία τους πολιτικούς ανεπαρκείς και τους δανειστές κακούς τοκογλύφους. Η μετατόπιση ευθυνών, οι συνεχείς υποσχέσεις, οι ατελείωτοι πειραματισμοί των πολιτικών, καθώς και οι προδομένες επιλογές μας, δημιουργούν σε όλο και σε περισσότερους πολίτες απογοήτευση, μαύρα συναισθήματα και αγωνία προπαντός για το μέλλον των παιδιών μας. Οι πολιτικοί μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το μεγαλύτερο έγκλημα τους είναι οι εγνωσμένες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τα δημαγωγικά ψεύδη. Δεν πρέπει να ξεχνά κανένας ότι, όχι μόνο θεολογικά, αλλά και πολιτικά, «όπου κυριαρχεί το ψέμα, το μέλλον είναι η κόλαση». Επίσης εμείς οι πολίτες, πρέπει να θυμόμαστε πως: Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που είναι χειρότεροι από τους ανίκανους. Είναι εκείνοι που είναι ικανοί για όλα… Η συνέχεια την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης και όπως πάντα η Είσοδος είναι Ελεύθερη.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Λούλης
Γεννήθηκε το 1955 και είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρομύλων. Το 1975 ανέλαβε την δι’εθυνση των μύλων Λούλη, συνεχίζοντας για έκτη γενιά την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε στην Ήπειρο το 1782. Την δεκαετία του 1990 κατασκεύασε πρότυπους μύλους στην Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία απασχολώντας συνολικά 3500 άτομα.
Την διετία 1989-1991 διετέλεσε Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους, ενώ το 1992-1994 μέλος του Δ.Σ της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Από το 2004 είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στην Κεντρική Ελλάδα, ενώ το 2007 το Πανεπιστήμιο Kingston του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου διδάκτορα. Το 2010 παρέδωσε την Διοίκηση των μύλων Λούλη στον γιό του Νικόλαο, ενώ από το 2015 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Ινδία.
Το 2016 προσέφερε το έκτασης 15 στρεμμάτων αγρόκτημά του και την έπαυλή του, λίγο έξω από τον Βόλο, στην «Κιβωτό του Κόσμου». Έχει εκδώσει 3 βίβλία με τίτλο «Θα πούμε τελικά το ψωμί…ψωμάκι;» και η «Υφήλιος επί … χάρτου και η πλανητική Οικοφονία» και την «Επιβίωση». Είναι παντρεμένος πατέρας πέντε παιδιών και παππούς τεσσάρων εγγονών.