Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Ειδικό τιμολόγιο ζητούν οι δήμοι

Την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου (μόνο για τον Γενάρη του 2017) ζητά η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας (και) από τη ΔΕΗ1

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2017, πραγματοποίησε την Τετάρτη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα κατάθεσης αιτήματος για θέσπιση ειδικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει να ζητηθεί από την ΔΕΗ την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου για τις καταναλώσεις του μηνός Ιανουαρίου 2017.

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται λόγω της πρωτοφανούς παρατεταμένης κακοκαιρίας, υποστηρίζει η ΠΕΔ, δημιουργούν επιπλέον κόστος σε όλους τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, κάποιοι εκ των οποίων δεν μπορούν ενδεχομένως να καλύψουν. Ίδιο αίτημα αποφασίστηκε να κατατεθεί και στην Εταιρεία που διανέμει Φυσικό Αέριο σε δήμους της Περιφέρειάς μας. Η παρατεταμένη κακοκαιρία ώθησε την ΠΕΔ να ζητήσει επίσης τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης προς τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν για τη θέρμανση των σχολικών συγκροτημάτων, αλλά και για τις εκτεταμένες συντηρήσεις που έχουν κληθεί να υλοποιήσουν σε δημοτικά κτίρια. Το ΔΣ της ΠΕΔ αποφάσισε να ορίσει την επόμενη τακτική συνεδρίασή του στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Σιντικής, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, σε μια συνέχεια της διεξαγωγής συνεδριάσεων των οργάνων της ΠΕΔΚΜ στις έδρες των κατά τόπους Δήμων-μελών της και να ενισχύσει οικονομικά το Δήμο Σιντικής για τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό δύο αγροτικών του ιατρείων.

Να σημειωθεί οτι η πρώτη τακτική συνεδρίαση του 2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ άρχισε με την ευλογία της βασιλόπιτάς της από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως π. Διονύσιο Πατσάνη, ο οποίος μετέφερε στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευχές του, ευρισκομένου στον Άγιον Όρος, επιχωρίου Μητροπολίτη κ.κ Βαρνάβα. Στην συνεδρίαση απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία. Τυχερός της βασιλόπιτας, μεταξύ των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, αναδείχθηκε ο Δήμος Αμφίπολης, μια κοινωνική δράση του οποίου θα ενισχύσει η ΠΕΔΚΜ με το ποσό των 5.000 ευρώ και με την προσδοκία όλων να συνεχιστεί, εντός του 2017, το ανασκαφικό έργο και η αποκάλυψη των θησαυρών της. Τυχερός μεταξύ των παρισταμένων εκπροσώπων των Πολιτειακών, Πολιτικών και Αυτοδιοικητικών Φορέων αναδείχθηκε το Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσώπησε ο μοναδικός παριστάμενος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, στον οποίο απονεμήθηκε εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Πριν από την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ απένειμε τιμητική διάκριση στον ιδρυτή και αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ α.ε» κύριο Διαμαντή Μασούτη, ο οποίος ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΠΕΔΚΜ, μερίμνησε για την, εκ μέρους της Εταιρείας του, χορήγηση ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, αναδιατάσσοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες προς την οικεία τοπική κοινωνία υπηρεσίες του.