Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Κλειστόν λόγω… (μη) θέρμανσης

Δημοτικό Σχολείο Κ. Αγιάννηk-agiannis

Οι «διακοπές» για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Κ. Αγιάννη δεν τελείωσαν ακόμη, λόγω σοβαρού προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης του σχολείου. Άμεση λύση, ώστε να μη χαθούν κι άλλες διδακτικές ώρες ζητούν οι γονείς των 18 μαθητών

Δεν άνοιξε ποτέ το δημοτικό σχολείο Κάτω Αγιάννη για τους μαθητές του, το 2017 αφού δεν διαθέτει πλέον θέρμανση.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων του σχολείου (το οποίο διαθέτει όλο κι όλο 18 μαθητές) το σχολείο δεν έχει ανοίξει ακόμα. Την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε κλειστό λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων (όπως όλα τα σχολεία της Πιερίας). Δυστυχώς όμως για τους μαθητές, ούτε αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να επιστρέφουν στην τάξη τους, αφού το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καυστήρας του σχολείου, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους, ενώ σε καμία περίπτωση οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να γίνει μάθημα χωρίς θέρμανση.
Το πρόβλημα στον καυστήρα, όπως υποστηρίζουν γονείς του σχολείου, δεν προέκυψε πρόσφατα και δεν οφείλεται (ενδεχομένως) μόνο στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό, ενώ κάποια στιγμή είχε έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο μετά από ερώτημα συμβούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το πρόβλημα είναι απόλυτα ενημερωμένες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου (τεχνική υπηρεσία, αλλά και Σχολική Επιτροπή), ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να το επιλύσουν.
Γονείς μαθητών του σχολείου, πρότειναν ως προσωρινή λύση να γίνονται τα μαθήματα στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή.
Η ουσία είναι, οτι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αγιάννη, δεν έχουν επιστρέψει στα μαθήματά τους και δεν αναμένεται να επιστρέψουν αν δεν αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα της θέρμανσης.