Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Μαθήματα πρώτων βοηθειών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Τμήμα Κατερίνης Ερυθρού Σταυρού62042_470563362987816_1911314308_n

Στόχος των μαθημάτων που ξεκινούν 1 Φεβρουαρίου, να μπορούν όσοι τα παρακολουθήσουν, να προσφέρουν ικανοποιητική βοήθεια στο συνάνθρωπό τους, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό

Το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες», θα υλοποιήσει το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 ώρες (4 μαθήματα των πέντε ωρών) και το τμήμα θα αποτελείται από 25 άτομα. Για την επιλογή των ενδιαφερομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο katerini@samarites.gr δηλώνοντας, ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα εκπαίδευση πολιτών «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» διάρκειας 20 ωρών (4 ημέρες), υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.
Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και μετά την τελευταία του αναθεώρηση το 2008 αποτελείται από 7 βασικές ενότητες 20 ωρών (1-7), στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική τους εφαρμογή σε
-Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης
-Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος
- Βασική υποστήριξη ζωής
-Αιμορραγίες και τραύματα
- Μυοσκελετικές κακώσεις
-Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
-Επείγοντα περιστατικά-Φαρμακείο
Σκοπός των μαθημάτων είναι, οι πολίτες να ικανοί να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Από το 1998 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις βασικές Πρώτες Βοήθειες παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του, ο εκπαιδευόμενος αποκτά Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.
Τέλος οι φορείς ( οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.λπ.) που εκπαιδεύουν το 80% του προσωπικού τους λαμβάνουν και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Προσωπικού.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 4 συναντήσεις.
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου (16:00 – 21:00)
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου (16:00 – 21:00)
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (16:00 – 21:00)
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (16:00 – 21:00)
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του Ε.Ε.Σ., επί της οδού Αγ. Παρασκευής 33 (δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής).
Για πληροφορίες σχετικά με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Τομέα www.samarites.gr