Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Τοπίο στην… κατάψυξη!

Συνθήκες παγετού για 5η μέρα στην Πιερία:1-%cf%83%ce%b9%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b6%cf%8c%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82

 

Κλειστά τα σχολεία και στους τρεις δήμους του νομού και σήμερα

Επιμένουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και στην Πιερία, όπου σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται τις επόμενες ώρες επιδείνωση των φαινομένων με χιόνι, ακόμη και μέσα στην Κατερίνη. Όλος ο νομός, παραμένει για πέμπτη μέρα στην «κατάψυξη».

Χθες, μπορεί κατά διαστήματα να έκανε την επανεμφάνισή του ο ήλιος, αυτό όμως ελάχιστα επηρέασε το θερμόμετρο το οποίο έμεινα κολλημένο κάτω από το Μηδέν. Το κρύο και ο παγετός θα επιμείνουν και τις επόμενες μέρες ενώ το θερμόμετρο δεν αναμένεται (στην καλύτερη περίπτωση) να δείξει πάνω από 1 βαθμό Κελσίου. Όσον αφορά τη χαμηλότερη θερμοκρασία, στην Κατερίνη αναμένεται να φτάσει έως και τους -5, ενώ σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο αυτή θα είναι χαμηλότερη 3 με 4 βαθμούς. Χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα οχήματα κινούνταν σε όλο το μήκος του χωρίς αλυσίδες. Στο να μείνει καθαρό και κυρίως ασφαλή το οδικό δίκτυο, συνέδραμαν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αλλά και των τριών δήμων. Ωστόσο, όπως τονίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι συνθήκες παγετού που επικρατούν ενδεχομένως σε κάποια (έστω και μικρά) σημεία του οδικού δικτύου να δημιουργήσουν «παγίδες».

Κλειστά τα σχολεία
Εγκαίρως και μέχρι χθες το μεσημέρι, οι τρεις δήμοι της Πιερίας, εξέδωσαν (σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα σχολεία του νομού θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Τρίτη. Στο Δήμο Κατερίνης, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη, θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις σήμερα.
Υπενθυμίζεται οτι παραμένει ανοιχτή η πρώην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ», στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος.
Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος θερμαινόμενος χώρος, είναι προσβάσιμος από την περασμένη Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και θα είναι διαθέσιμος, για όσες μέρες απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών, που θα επικρατήσουν.
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα θέρμανσης (ή ακόμα και στέγασης) μπορούν να καταφεύγουν στη συγκεκριμένη αίθουσα, ενώ καλούνται όσοι γνωρίζουν ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν σε ακατάλληλες για την εποχή συνθήκες, να τους ενημερώσουν σχετικώς.