Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στοχευμένοι έλεγχοι σε Αττική και… Πιερία!

Έλεγχοι από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίαςmpompa

 

Μπορεί κατά τους ελέγχους να μην εντοπίστηκαν νοθευμένα ποτά στην Πιερία, ωστόσο προέκυψε σειρά «ασφαλιστικών» παραβάσεων σε… μπυραρία και ψητοπωλείο!

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διενήργησαν από 3 έως 8 Ιανουαρίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Πιερίας. Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 10 περιπτώσεις, ενώ δεσμεύθηκαν οκτώ φιάλες αλκοολούχων ποτών. Από τις 10 παραβάσεις, οι πέντε βεβαιώθηκαν στην Πιερία και συγκεκριμένα: -Σε μπυραρία, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. -Σε καφετέρια, βεβαιώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. -Σε ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. -Σε καφετέρια, βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. -Σε καφέ-μπαρ, βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών θα ελεγχθούν για τη νόμιμη διακίνησή τους, μέσω της ένωσης Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους. Για κάθε μια των περιπτώσεων, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.