Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καζαμίας 2017

Οκτώβριος Η πόλη κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, αφού ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 115 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Τις εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο πρωθυπουργός. Ο δήμαρχος του απονέμει το χρυσό κλειδί της πόλης, μαζί με την πόρτα αφού έτσι κι αλλιώς όλα τα πήρε η εφορία. Οι εορταστικές εκδηλώσεις συμπίπτουν και με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης τον οποίο εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός. Θέλοντας να στείλει το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας (πού λεφτά για βενζίνη άλλωστε) ο Αλέξης Τσίπρας διασχίζει τον Περιφερειακό με ποδήλατο και ανακοινώνει την κατασκευή διοδίων. «Τα έσοδα από τα διόδια, θα κατευθυνθούν εξολοκλήρου, μετά τα πρώτα 80 χρόνια, στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων της Πιερίας», δηλώνει ο πρωθυπουργός ο οποίος καταχειροκροτείται από το πολυάριθμο πλήθος. Εντύπωση προκαλεί ο συνωστισμός πέριξ του πρωθυπουργού υποψηφίων (για υποψήφιοι) της Νέας Δημοκρατίας. «Συγνώμη, η δύναμη της συνήθειας απαντούν» δηλώνοντας ότι δεν κατάλαβαν ποιος ήταν εκεί, απλά παραπλανήθηκαν από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές!

Νοέμβριος Ο μήνας Νοέμβριος είναι ο μήνας των Αικατερινείων. Για μια ακόμη χρονιά όλη η πόλη κινείται σε ρυθμούς Αικατερινείων. Λειτουργίες, θρησκευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλίες κατακλύζουν κάθε πολιτιστική γωνιά της πόλης (δηλαδή τις εκκλησίες και το Πνευματικό Κέντρο). Φέτος ο δήμος τιμά πρόσωπα και φορείς με τους οποίους έχει υποδειγματική συνεργασία. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αντιπεριφερειάρχη. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και την Προϊσταμένη της. Τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και τον πρόεδρό του. Την επόμενη χρονιά, θα τιμήσουμε και τον Γιάννη Αμοιρίδη, δηλώνει ο δήμαρχος. Οι υποψήφιοι (για υποψήφιοι) της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν τον αγώνα τους. Όλοι τους, σε καθημερινή βάση μιλάνε με τον πρόεδρο του κόμματος. Μάλιστα, ειδικά για τους υποψήφιους της Πιερίας, ο πρόεδρος έχει βάλει και γραμμή επικοινωνίας 090, καθότι ο χρόνος είναι χρήμα και τα χρέη του κόμματος πολλά.

Δεκέμβριος
Ο τελευταίος μήνας του έτους είναι αφιερωμένος στο Πάρκο των Χρωμάτων που για δεύτερη χρονιά προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων της Περιφέρειας. Εορταστικές εκδηλώσεις, κάλαντα, θεατρικά και συναυλίες, κρατούν ξάγρυπνους τους Κατερινιώτες και γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρήσεων της Κατερίνης (και της Κίνας).
Το χιόνι που πέφτει από τις αρχές του μήνα ασταμάτητα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα και αυτό γίνεται μια ευκαιρία ανάπτυξης, αφού κάθε Πιεριέας κυκλοφορεί με ένα τσουβαλάκι αλάτι από τις Αλυκές Κίτρους. Η θεαματική αύξηση αλατιού Αλυκών Κίτρους, καθιστά την εταιρεία ελκυστική και έτσι με πόνο ψυχής, ο Τσακαλώτος την μοσχοπουλάει (για 2 κιλά ζάχαρη) σε Σύρους επενδυτές.
Λίγες ώρες απομένουν για να φύγει το 2017 και όλοι οι Πιεριείς ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο χρόνο στο Πάρκο των Χρωμάτων, όπου οι 434 υποψήφιοι (για υποψήφιοι) στη Νέα Δημοκρατία ντυμένοι Αγιοβασίληδες λένε τα κάλαντα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Κατερίνης. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κανένας στο περιθώριο».
Ευτυχισμένο το 2018…