Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Στην «κατάψυξη» και η Πιερία

Έως και -9 ο υδράργυρος στην Κατερίνη και… έπεται συνέχειαsyntri

 

Χιόνια στα ορεινά και θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν το μηδέν, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και στην Πιερία τις τελευταίες μέρες.

Ο υδράργυρος από την Πέμπτη το βράδυ δεν λέει ούτε καν να προσεγγίσει το μηδέν και όλος ο νομός βρίσκεται κυριολεκτικά στην κατάψυξη. Αν και δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από χιονοπτωσεις (στην Κατερίνη δεν έριξε ούτε νυφάφαδα), ωστόσο οι οδηγοί που προγραμματίζουν να κινηθούν στα ημιορεινά και ορεινά του νομού, θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί λόγω του παγετώνα, ενώ και σε κάποια σημεία επιβάλλεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσής Πιερίας (χθες το μεσημέρι) η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική Οδό Κατερίνης-Ελασσόνας, από το 15ο χιλιόμετρο έως το 44ο (όρια με Π.Ε. Λάρισας), στην Επαρχιακή Οδό Βρύας-Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο), από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Λαγοράχης-Ελατοχωρίου (Χιονοδρομικό Κέντρο) από το 16ο χιλιόμετρο έως το 29ο χιλιόμετρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Παρατείνονται οι… διακοπές για μαθητές και εκπαιδευτικούς Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν σε όλο το νομό (και αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο), «υποχρώνουν» σε αναγκαστική παράταση των διακοπών για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής, ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι της Πιερίας ανακοίνωναν τη μη λειτουργία των σχολείων στα όριά τους. Σε συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Πιερίας, οι δήμαρχοι έβγαλαν τη σχετική απόφαση. Έτσι στο Δήμο Κατερίνης, κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Κλειστά σήμερα θα παραμείνουν και σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Κατερίνη, ενώ σε ότι αφορά την λειτουργία τους αύριο, αυτή θα αποφασιστεί σήμερα και αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν Στους Δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού (όπου οι θερμοκρασίες είναι ακόμη χαμηλότερες από αυτές που σημειώνονται στην Κατερίνη), τα σχολεία και των δύο βαθμίδων δεν θα λειτουργήσουν επίσης σήμερα Δευτέρα, ενώ για αύριο Τρίτη, θα υπάρξει νέα ενημέρωσει, αφού συνεκτιμηθούν τα καιρικά δεδομένα.

«Καταφύγιο» για μη… έχοντες
Την πρώην αίθουσα «ΕΚΑΒΗ», στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για την προστασία από το δριμύ ψύχος διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης.
Ειδικότερα, ο εν λόγω θερμαινόμενος χώρος, είναι προσβάσιμος από την περασμένη Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και θα είναι διαθέσιμος και τις επόμενες ημέρες, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών, που θα επικρατήσουν