Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Χιλιάδες επισκέψεις, σε εκατοντάδες ασθενείς

Ο απόλογισμός της «Κατ’ οίκον νοσηλεία» από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης2

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, για το έργο που επιτέλεσε το 2016 το Νοσοκομείο Κατερίνης, μέσα από την «κατ’ οίκον νοσηλεία»

Περισσότεροι από 410 ασθενείς της περιοχής μας, δέχθηκαν τη φροντίδα των στελεχών της μονάδας στο σπίτι τους, σε συνολικά 4000 επισκέψεις.
Η κατ’ οίκον νοσηλεία (η οποία εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια από το Νοσοκομείο Κατερίνης), θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις σε ότι αφορά τη νοσηλεία με σειρά πλεονεκτημάτων όχι μόνο για το Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά κυρίως για τους ασθενείς.
Με την «κατ’ οίκον νοσηλεία» αποφεύγεται η μετακίνηση του ασθενούς στο Νοσοκομείο, αφού η νοσηλεία παρέχετε στο οικείο οικογενειακό περιβάλλον του ασθενή
Παράλληλα, γίνεται εξοικονόμηση πόρων και δεν απασχολούνται τα ασθενοφόρα, ενώ ο ασθενής δεν εκτίθεται σε τυχόν λοιμογόνους παράγοντες
Επιπλέον η οικογένεια δέχεται οδηγίες και συμβουλές για την περιποίηση του ασθενούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Μυστρίδης, κατά το 2016 «κατ’ οίκον» έγιναν 792 αιμοληψίες, 1088 Αλλαγές καθετήρων και 1309 περιποιήσεις τραυμάτων, εγκαυμάτων, κατακλίσεων. Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης παρέχεται βοήθεια σε ασθενείς τελικού σταδίου.
Η συγκεκριμένη μονάδα στελεχώνεται από Νοσηλεύτρια με ειδική μετεκπαίδευση στην Κατ’ Οίκον Νοσηλεία, ιατρό Γενικής Ιατρικής, βοηθό νοσηλευτικής και οδηγό.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η Κατ’ Οίκον Νοσηλεία του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης είναι πρωτοπόρα πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των επισκέψεων και την ποιότητα των υπηρεσιών, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον υπεύθυνο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη το καλοκαίρι του 2015.
Η φροντίδα παρέχεται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6936000887 και 2351350197.